ATI driver güncelleme karmaşası

koray123
14-07-2011, 17:51   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 1
55 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2010

Merhaba arkadaşlar, öncelikle şunu belirteyim ki başlığa uygun olarak çok araştırma yaptım, ama kafamdaki soru işaretlerini tam olarak gideremedim. Bilgisayarım çöplüğe döndüğünden format attım, yine aynı şey olsun istemiyorum. Windows 7 32 bit sürümünü yeni kullanmaya başladım. Birçok driver gibi ATI driver da kendi otomatik kuruldu. Aygıt yöneticisindeki sürümden sürücüyü güncelleştir dediğimde son sürüm diyor. Dxdiag.exe'den aldığım ekran sürümü notlarını paylaşıyorum:
sürüm:8.632.1 (Bu sürüm numarasını da anlayabilmiş değilim)
tarih:18.08.2009
DDI sürümü:10.1

Evet arkadaşlar windows'uma ne zaman sorsam sürücü güncel ama ATI sıksık yeni sürüm yayımlıyor. Ben de yeni sürümü modelimi seçerek yüklemek istiyorum; bu sefer de karşıma iki site çıkıyor:


Bu iki site de amd(ati)'nin sitesi. İki sürücünün de numaraları aynı.
1.Ben hangisi/hangilerini yükleyeceğim?
2.Yükleme yapmadan önce eski sürümü kaldırmak gerekiyor mu?
3.İkinci sitede AMD catalyst packages ile Individual Download'ın farkı nedir?

Sorularımı açıkça yazmaya çalıştım, sizler de açık bir şekilde ve tek tek cevaplarsanız "tüm ati kullanıcıları" adına büyük bir iyilik yapmış olursunuz. Yardımlarınızı bekliyorum...

koray123
14-07-2011, 23:05   |  #2  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 1
55 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2010

Teşekkür ederim öncelikle. Şimdi üsttekinde video card driver'ı diyor, alttakinde display driver. Hiç farkları yok mu yani? Bir de üstteki galiba oyunla alakalı ama bilemediğim için soruyorum. Yoksa sürümler aynı olduğuna göre 2 siteden de yükleyim aynı çakışanlar zaten gider mi?  Bir de bu önceki driver'ın kaldırılması ile ilgili çeşitli fikirler olabiliyor, başka arkadaşlardan da bu konuda görüş almak isterim, tekrar teşekkürler.