Atom işlemciler için yolun sonu göründü!

CHIP Online
21-07-2013, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Dev şirketlerin efsane olmuş markalarını birer birer tarihe gömmeleri devam ediyor. İşte son kurban!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ato ... -gorundu_41609.html

Resimlerle: 500 TL altı 11 "iyi" işlemci!

Intel, doğal olarak, içerisinde kendi işlemcilerinin yer aldığı daha fazla bilgisayar satmaya çalışıyor ve yeni bir söylentiye göre, firma, ürünlerinden biri üzerindeki marka adını kaldırarak satışlara ihtiyacı olan desteği vermeyi planlıyor. Digitime sitesinin adı verilmeyen kaynaklara dayanarak yaptığı habere göre Intel, 2013'ün son çeyreğinde, Atom adını ürünlerinden kaldırabilir.


Haberde, Atom işlemcilerinin şu anki sürümlerini kullanan PC ve tabletlerin satışının, Atom adının kullanıcılar üzerinde kötü bir etki yaratmasından kaynaklı düşmüş olduğu söyleniyor. Bilindiği gibi Atom işlemciler, ilk kez netbook'larda karşımıza çıkmış ve "düşük performanslı ama düşük enerji tüketimli" modeller olarak lanse edilmişti.


Şu ana kadar Intel'den konu hakkında resmi bir açıklama gelmiş değil. Intel'in 2013 sonlarına doğru çıkarmayı planladığı yeni sürüm Atom işlemciler, "Bay Trail" mimarisi üzerine kurulmuş olacak. Intel, Atom dışında iki modelde daha aynı mimariyi kullanacağını haziran ayında açıklamıştı. Bay Trail'in kullanılacağı Celeron çipler mobil ürünler için kullanılacakken, Pentium çipler düşük maliyetli PCler için kullanılacak.


Intel'in Atom adını kaldırıp, bu yeni ürününe de Celeron ve Pentium adını vermesi muhtemel. Ancak dediğimiz gibi, Intel'den konu hakkında henüz bir açıklama yok. Şimdi beklenen ise Intel'in bu söylentilere resmi bir cevap vermesi.

Tüm Konu: Atom işlemciler için yolun sonu göründü!

Resimlerle: 500 TL altı 11 "iyi" işlemci!

Kaynak: www.chip.com.tr