AV-Test'in Temmuz-Ağustos antivirüs raporu!

CHIP Online
26-09-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Temmuz-Ağustos için güncellenen antivirüs test raporu, en iyisini, en kötüsünü ve fazlasını söylüyor

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/av- ... s-raporu_42861.html

Resimlerle: Tarihin en etkili 50 bilgisayar virüsü...

Bağımsız virüs laboratuvarı AV-Test'in en yeni güvenlik yazılımları raporu ortaya çıktı. 26 güvenlik yazılımının Temmuz-Ağustos sürümlerinin sınavdan geçtiği testte her zamanki gibi hem ücretli, hem de ücretsiz antivirüs çözümlerine yer verildi.


Security Essentials yine dipte


Microsoft'un ücretsiz antivirüsü Security Essentials AV-Test'in testlerinde toplam 9.5 puanla yine listenin son sırasında, yani 26. sırada yer aldı. Yazılımın performans ve kullanım puanları iyi olsa da 0.5 algılama puanı rakiplerinin çok gerisinde kaldı. Panda Cloud Antivirus Free ise puanını yükseltmeyi başardı. Algılamada 6 üzerinden 5 puan alan paket, kullanım alanında tam puan almayı başardı.


<img src="https://www.chip.com.tr/images/content/2013092517071962772.jpg" alt="" width="508" height="393" />


AVG ve Avast kafa kafaya


Ücretsiz paketlerin önde gelen ismi Avast, bu kez performansta gerileme kaydetti. Performans alanında sadece 3 puan alabilen Avast, çok iyi algılama ve kullanım puanlarıyla kendisine 10. sırada yer buldu. Paket yine de "en iyi ücretsiz antivirüs çözümü" ünvanını rakiplerine vermedi. Avast ile aynı sırayı paylaşan AVG Anti-Virus Free, algılamada Avast'ın gerisinde olsa da performans puanıyla kendini kurtardı.


<span style="text-decoration: underline;">Test raporunun tamamını ve tam listeyi, haberimizin ikinci sayfasında bulabilirsiniz...</span>


Tüm Konu: AV-Test'in Temmuz-Ağustos antivirüs raporu!

Resimlerle: Tarihin en etkili 50 bilgisayar virüsü...

Kaynak: www.chip.com.tr