AVAST ALEHYİNDE

mayel
13-12-2008, 12:51   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
201 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Dün gece avastın son sürümünü kurdum.Ve C yi tarattırdım tam 8 adet virüs buldu.Ama bugün pc nin başına geçtim ve internete girmeyi denedim girmedi...Avastla Pc yi tekrar tarattım oda ne:Avast kendi dosyalarını virüs olarak görüyor.Hemen sildim.Tabi internet sorunu hemen çözüldü.Yani AVAST beni hayel kırıklığına uğrattı

dolby
13-12-2008, 13:03   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
43 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

Avast hiç kullanmadım ama kullanan kişilerden görmek biraz bişiler edinmeye yol açtı.Avastı ben tavsiye etmiyorum bazı bilgisayarlarda sil dediğim virüsleri falan silmemişti ayrıca tasarım olarak ben pek beğenmemiştim. Birde Chip'in güvenlik yazılımları hakkında'ki makaleyi okursan oradan hangi yazılımı kullanacığına karar verebilirsin.Sistemin iyi ise Kaspersky adlı virüs programını sitesinden indirip deneyebilirsin çok güzel bir programdır.Sadece önce güncelleştir ve tam tarama yaptır tam tarama dosyalarının çokluk-azlık oranınana göre süre verecektir 1-2 saat sürebilir ama bir kere tam tarama yaptığında yetecektir..

Kapalı Hesap (76993)
13-12-2008, 13:21   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
1,382 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Eğer kullandığın Avast'ı internetten yasadışı paylaşım sitelerinden falan indirdiysen Avast'ı upload eden kişi içine virüs koymuş olabilir ki bu çok fazla insanın başına gelmiştir.Avast'ı bende kullandım ama beğenmedim ama kendi dosyaları içinde virüs bulacak kadar aptal bir yazılım değil tabii ki de Göz kırpma
Sorun Avast'ta değil yani Masum

Alparslananadolu
13-12-2008, 14:46   |  #4  
Alparslananadolu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
642 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Avast işinize yarayabilecek antivirüs programlarındandır. Siz onun korsanını indirdiğiniz için "bomba" elinizde patladı. Geçmiş olsun. Tam bir truva atınız oldu.

Banned
13-12-2008, 14:49   |  #5  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

avastı tavsiye etmem şu forumlarda ne kadar okudumsa %80'i avastan şikayetçi onun yerine antiviri öneririm.

ibrahim19
14-12-2008, 00:26   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

ben avast kullanıyorumm sistemim okadar iii dill ama pc yi yormuyor pek ve iii gibi bi sorun olmadı

piRe_
14-12-2008, 02:54   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Kulaktan dolma bilgilerle yada birilerinin beyanları doğrultusunda yorum yapanlar için yazıyorum;
Avast söylendiği kadar kötü bir yazılım değil önce bunu aklımıza yerleştirelim. Şu an için avast kullanmıyor olsam bile daha önceleri uzunca bir zaman bilgisayarımda avast vardı. Harici bir güvenlik duvarı kullanmak istememden dolayı tercihimi değiştirdim. Bu avasttan vaz geçtiğim anlamına gelmez çünkü zaman zaman başka pc lerde onun dos taramamasını kullanıyorum. Nod32 başta olmak üzere diğer bazı antilerin tespit edemediği zararlıları malesef başarıyla yakalıyor ve siliyor. Eğer silemiyorsa bu onun eksikliği değil kullanıcının kabahati önce bunu sorgulayın. Bir çok forumda tutturmuşlar bir avast furyası, karalayan karalayana. Neden hiç kimse ben beceremedim, yapamadım, bilmiyordum demiyor da topu avasta atıyor anlamış değilim.

Unutmayın, antivirüs yüklemekle iş bitmiyor. Hiçbir antivirüs mükemmel koruma sağlamaz, kiminin bir özelliği diğerinin başka bir özelliğinden üstün olabilir. Daha önce yazdım tekrar hatırlatmak istiyorum;

Eğer pc nize avast yüklediyseniz ilk resetten sonra saatin yanında i ve a şeklinde iki simge görürsünüz. Herkesin yaptığı gibi bu iki simgeyi birleştirip üstünede güncelleme yaparak avasttan mükemmel koruma bekliyorsanız aldanırsınız. Sonra pc me virüs girdi yakalayamadı yada buldu silemedi demeyin ve onu hemen kaldırın. Peki ne yapmanız gerekiyor yazayım;

Oradaki i simgesini süs olsun diye koymadılar her halde. Hemen sağ tıklayıp avast VRDB yi çalıştıracak ve işlemin bitmesini bekleyeceksiniz. Peki bu işlem size ne kazandıracak? Çok şey, belki bir gün pc nizi kurtaracak. Bu işlem pc nizde bulunan tüm dosyalarınızı zararlılara karşı  aşılayarak bir nevi bağışıklık kazandıracak ve ileride herhangi bir dosyanıza bulaşan zararlıyı bulaştığı dosyayla birlikte değilde, sadece dosyanıza enjekte olan zararlıyı orjinal dosya yapısını bozmadan kurtarmanızı sağlayacak.

Eğer bulduğu dosyayı hala silemiyor diyorsanız bu özellik sadece avast için geçerli değil, tüm antiler için durum aynı. Siz arka planda çalışan bir uygulamayı ek program kullanmadan yada görev yöneticisinden işlemi sonlandırmadan silebiliyormusunuz? Tabiki hayır. O halde, silemediğini söylediğiniz uygulamayı görev yöneticisinden sonlandırarak silmesini sağlamak zorundasınız.

Yukarıda arkadaşın biri yazmış, avast yükledim pc de virüs buldu. Bulabilir normal bir durum, normal olmayansa sizin pc nize zararlı girdikten sonra antivirüs yüklemiş olmanız. Peki bunu karalayana kadar tabiri caizse neden zamanında kapınıza köpek koymadınız.?

Bir pc ye sistem yüklendikten sonra ilk olarak antivirüs yüklenmelidir. Bu birinci kural olmalıdır. Düşünün bir kere bir ortama girdiniz ne yaparsınız? Elbette etrafa bakar tanımaya çalışırsınız. Peki size birileri gelse ne yaparsınız? Tabiki gelenlerle ilgilenir etrafı süzmezsiniz. Ya onlar? sizin ilk başta yaptığınızı yaparak ortamı da incelerler, siz ev sahibi olduğunuzdan evin şekli ilgi alanınızın dışındadır. Bunu niye yazdım?

Pc nize ilk olarak antivirüs yüklerseniz sizin anti ev sahibi olduğundan nerede hangi dosya var, nasıl çalışıyor bilir ve sakin olarak tetikte bekler. Ama tüm işlemler sonrasında antivirüs yüklerseniz, pc ye daha önceden bulaşmış olan herhangi bir zararlıyı çalışma mantığını henüz kavrayamadığından algılayamaz ve onu ev sahibi benzetmesinden yola çıkarak temiz gösterebilir. Yada mormal bir sistem dosyasını birtakım macrolardan dolayı zararlı ilan edebilir.
Şimdi birileriniz hadi ordan! diyebilirsiniz, ben yazarım bilgilendiririm işine gelen alır işine gelmeyenin paşa gönlü bilir. Bir çok kişinin yaptığı gibi, sürüdeki koyunlar misali (bu doğrudur) gider uçurumdan kendini atar.

Lütfen bir konuyu yorumlarken başkalarının fikirleriyle değil, kendi düşünce ve tecrübelerimizden yola çıkarak ifade edelim. Hem başkalarını yanıltmamış hemde doğru bilgilendirerek hata yapmamış oluruz. Ezbere yazılan yazının daha sonra telafisi zor olabilir, küçük düşebiliriz.

Okuma zahmetine katlandığınız için teşekkür ederim. İyi geceler...

Son Düzenleme: piRe_ ~ 14 Aralık 2008 02:54
serdar_ayberk
14-12-2008, 03:03   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
338 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

siz kendi sitesinden indirmemişsiniz avastı avast yeterince iyi olmasa da kendini virüs diye tanımaz. bulunmayan truva atını bulabilir. ama bir bakmışsınız bütün anti virüslerin anti spyware tanıdığı şey avast sayesinde sisteminize bulaşmış. yanlış alarm sorunu kullandığım sürede görmedim. ama diğer virüs programlarından yükleyince 2 ay içinde sisteme 1-2 virüs bulaştığını gördüm. avira ile temizledim. kaspersky kullanıyorum şimdi deneme sürümü. avirayı kendi sitesinden indirin. yanna da spybot ad-aware yüklediniz mi birde firewall olursa iyi olur. ücretli düşünüyorsanız kaspersky alın derim. ya da ücretsiz bir senelik zone alarm pro gibi kampanyaları kaçırmayın derim.

mayel
14-12-2008, 15:20   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
201 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

PiRe arkadaşımın söylediklerinin çoğuna katılıyorum...Lakin pc'mde NOD 32 VARDI avastı yüklediğimde.Fkat avast la tarama yaptığımda 8 tane virüs buldu sonra yine tarattım inanın ki kendi yükleme dosyasını virüs olarak algıladı ve pc de avast olduğu sürece pc internete girmedi(msn ye girdi lakin internete girmedi yani) sonra bende kaldırdım avastı.Şu an Nod 32 kullanıyorum.Lüzum görüp ilk yazımı ve bu yazıyı okuduğunuz için çok sağolun.İyi günler

Banned
14-12-2008, 18:47   |  #10  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

ne hikmetse bu antivirüsü kullanan büyük bir çoğunluk ya şikayetçi ya da virüsü yemiş oluyor hayır hepsimi intrternette her şeye tıklıyorda virüsü yiyor bu düşündürücü.

piRe_
15-12-2008, 03:43   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Sürekli güncellenen Antivirüs Test sonuçlarını merak ediyorsanız aşağıdan bakabilirsiniz.
http://mtc.sri.com/live_data/av_rankings/

Başka bir forum üyesinin 15-10-2008 tarihli kişisel testi. (avast! severler için)

greencountry
15-12-2008, 09:26   |  #12  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

BENCE AVAST BOŞ.EN İYİSİ KASPERSKY 2009

ibrahim19
18-12-2008, 01:43   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

avast kullanıyorum memnunum ancak msconfig den proğram kapatırken uyarı veriyor engelledindi kayıt defterine işlenmedi diye neden çıktı anlamadım önceden vermiyordu ama memnunum iyi proğram

frozen
18-12-2008, 02:06   |  #14  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

PiRe_ Helal olsun dostum..

Avast'ı pek sevmem ama doğru söze ne denir. Her kelimende haklısın.

Banned
18-12-2008, 02:19   |  #15  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

bu antivirüsü kullanmak isteyen arkadaşlar kullanabilir ama ben nedense bu antivirüse hiç ısınamadım şimdilik bende Avira Premium Security Suite var onun süreside bitince Outpost Antivirusü kullanmayı düşünüyorum ama benim için avast denemeye değer bir yazlım değil bu benim şahsi görüşüm.