Avatar'dan sonra 3D sırası onda!

CHIP Online
19-04-2010, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Avatar ile başlayan 3D fırtınası tam gaz devam ediyor: İşte 3. boyuta geçiş yapan popüler film...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/avat ... asi-onda_19508.html

Resimlerle: En popüler 3D araçlar

Dreamworks 21 Mayıs'ta "Shrek Forever After"ı yayınlamaya hazırlanırken, stüdyo ilk üç filmi de 3D Blu-ray formata dönüştürüyor.

Dreamworks CEO'su Jeffrey Katzenberg NAB'da yaptığı açıklamada, 3D film yapımındaki yeni teknolojiler hakkındaki olumlu görüşlerini belirtti; "Filmlerimiz zaten dijital dosyalarda mevcut. Geri gidip 3D tecrübesini yeniden yapmak ucuz bir iş değil ancak çok güzel yüksek kalitede sonuçlar yakalamak üzereyiz."

Bu işlemin film başına 20 milyon dolar ve 18 aylık bir süre tutabileceğini belirten Katzenberg;  "2D-3D dönüşümlerdeki büyük yatırımları daha yeni yeni görüyoruz. Şu anda teknoloji de daha çok başında. Ancak çok çabuk gelişim gösterecektir. Bundan 12 ya da 24 ay sonra iki boyutludan üç boyutluya dönüştürülmüş çok kaliteli bir ürün çıkacağı konusunda umutluyum" dedi.

George Lucas'ın "Star Wars"u , James Cameron'un ise "Titanic"i 3D'ye dönüştürmeleri konusuna  ise Katzenberg; "Filmlerin önemini azaltacak bir şey yapmayacaklardır" dedi ve Titanic'in bir testini gördüğünü ve  olağanüstü bulduğunu da belirtti.

Tüm konu: Avatar'dan sonra 3D sırası onda!

İzleyin: Piramitler nasıl inşa edildi?

Resimlerle: En popüler 3D araçlar

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: 2D filmlerin 3D'ye dönüştürülmüş versiyonlarına gidecek misiniz?