Avira'yı yükleyenlere mavi ekran şoku!

CHIP Online
07-11-2012, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Antivirüs devi, teknolojisinin Windows 8 için henüz yeterli olmadığını işte böyle itiraf etti!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/avi ... ran-soku_36853.html

Resimlerle: Tarihin en etkili 50 bilgisayar virüsü...

Ünlü antivirüs üreticisi Avira'nın güvenlik yazılımının Windows 8 ile uyumlu olmadığı, işletim sisteminde "mavi ölüm ekranı" olarak anılan hataya yol açtığı ortaya çıktı.


The Register'ın haberine göre Alman antivirüs firmasının güvenlik yazılımı, Microsoft'un en son işletim sistemi olan Windows 8'de sistemin kilitlenmesine yol açıyor. Avira ise Cuma günü yayınladığı metinde bu durumu kabul etmiş bulunuyor.


Şirket, yapıtığı açıklamada şunları söyledi: "Windows 8, işletim sistemi platformuna önemli değişiklikler getiriyor. Her yeni işletim sisteminde olduğu gibi bazı yazılımların onunla uyumlu olmaması mümkün olabilir. Avira ürünleri şu an Windows 8 ve Windows Server 2012 için uygun değildir."


Ürünlerini en kısa zamanda Windows 8'e uyumlu hale getirmek için Microsoft ile çalıştığını söyleyen Avira, müşterilerine bunun 2013'ün ilk çeyreğinde gerçekleşeceğinin müjdesini veriyor. Bu açıklamaya rağmen Avira COO'su Travis Witteveen, The Register'a yaptığı açıklamada bu gecikmenin aylar değil, sadece haftalar süreceğini söyledi.


Ancak bu gecikme, pazar payı zaten nispeten küçük olan Avira'yı ücretsiz çözümler sunan rakipleri karşısında zor durumda bırakacak gibi görünüyor.

Tüm Konu: Avira'yı yükleyenlere mavi ekran şoku!

Resimlerle: Tarihin en etkili 50 bilgisayar virüsü...

Kaynak: www.chip.com.tr