Ayağının tozuyla interneti çökerten başkan!

CHIP Online
22-01-2009, 16:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

ABD başkanı Obama ayağının tozuyla interneti çökmenin eşiğine getirdi, Google'a büyük darbe vurdu...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Ayag ... n-baskan_10603.html

Obama'nın Birleşik Devletler'in 44. başkanı olmak için ettiği yemin internetin performans sınırlarının zorlanmasına neden oldu. Dünya çapında yemin törenine olan ilgi bu seremoniyi tüm zamanların en büyük Streaming-olayı haline getirdi.

Web trafiğini inceleme konusunda uzmanlaşmış Keynote Systems firmasının bildirdiğine göre Amerika'nın en büyük haber sitelerinin tümü çökme durumuyla karşı karşıya geldiler: ABC, CBS, Fox Business, L.A. Times, NBC, National Public Radio, USA Today, Wall Street Journal, Amerikan Senato'sunun ana sayfası  ve Beyaz Saray büyük performans düşüşleriyle yüzleşmek zorunda kaldılar. Diğer bir ilginç detay ise, yemin töreni sırasında Google'ın ziyaretçi ve sayfa gösterimi sayısının dramatik bir biçimde düşmesi oldu.

Yemin töreninin çevrimiçi aktarımına olan aşırı talebin sebebinin öncelikli olarak şu iki faktörden kaynaklandığı düşünülüyor: Birincisi seremoninin gündüz gerçekleşmesi ve birçok Amerikalının evde TV'sinin önünde değil, işte bilgisayar başında olması. İkinci sebep: Şimdiye kadar hiçbir yeni başkana Barrack Obama kadar büyük bir uluslar arası ilgi gösterilmedi.

Çin'de Obama'nın açılış konuşması sadece devlet kanalı tarafından aktarıldı ve anında sansürlendi: Obama'nın komünizmden bahsettiği bir cümlede bunun yerine gülen bir haber spikeri gösterildi.

Tüm konu: Ayağının tozuyla interneti çökerten başkan!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Obama'nın yemin törenini seyrettiniz mi?

emrah33
23-01-2009, 13:36   |  #2  
emrah33 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
802 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

izledim ama internetten değil. birde benim anlamadığım şey bu adam neden bu kadar önemli? bize başkan olmadı ki...