yardımın ve ingin için çok sağol. aslınta tüm bunlar, diskimde linux da kullanırken, yeni bir sistem kurulumu için disk bölümlendirme işleminin ters gitmesi (ki sebep elbette benim dikkatsizliğim) ve devamında yanlış bölümlenmiş birkaç disk partisyonula birlikte, önceden stabil olan fakat artık boot edemeyip kapanan bir windows'la ortada kalmamdan ibaret. ve malesef, güvenli modda da çalışmayıp çöküyor sistem. veriler sıradan olsa gerçekten dert etmez temiz bir format atardım da olmuyor, gözüm kesmiyor :( yeni bir HDD temin edip söylediğini yapacağım başka yol bulamazsam. çaresiz... internette biraz araştırdım ve sanıyorum senin de bahsettiğin yöntemi fiziksel hasara uğramış ya da hiç nedensiz açılamayan sistemler için tavsiye ediyorlar. ama şunu söyleyebilirim; tahminimce, benim sistemin açılmamasının nedeni, windows'un kurulu olduğu disk bölümünde birkaç MB toplam yer oluşu ve bu douluk yüzünden windows'un boot edemeyişi, buna sebepse bahsettiğim gibi yanlış bölümlendirmiş olmam. yani HDD'de fiziksel bir sorun olduğunu sanmıyorum ama tabi kesin birşey söyleyemem. ya da belki, açılış için hayatı öneme sahip bir sistem dosyası bozulmuş olabilir, bilmiyorum... bir de windows CD'sinden eski kurulumu onarmayı denediğimde gelen uyarı da; windows'un bu işlemi yapamayışının nedenleri olarak; o bölümün bozuk oluşu, farklı bir dosya sisteminde formatlanmış olabilceği ya da aşırı dolu olduğunu falan söylüyor. bona istinaden benim düşüncemde öyle. diyorum ki, bu ayırdığım disk bölümlerini eski kuruluma zarar vermeden bootable olarak çalışıp birleştirebilecek bir program olsa; yeniden, en azından eski kurulumu onararak da olsa çalıştırabilir miyim?.. yani prensipte bu dar alan sorununu halleder tabi sebep farklı değilse. biraz daha program araştırması yapıp olmazsa senin önerdiğin yönteme başvururum.
Yardımın için tekrar teşekkürler.