Az Yakan Anakartlar

silici06
10-01-2009, 01:29   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
702 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Gigabyte’ın eşsiz çok vitesli güç evresi tasarımı olan Dinamik Enerji Tasarrufu, işlemci iş yüküne bağlı olarak güç evresinin en etkili şekilde değiştirilmesini sağlar. İşlemci iş yükü hafif veya boşta olduğunda, Dinamik Enerji Tasarrufu vitesi küçültür ve sadece çalıştırılacak olan görevin yerine getirilmesi için ihtiyaç duyulan minimum gücü verir. İhtiyaç duyulmayan güç evrelerini kapatarak, GIGABYTE Dinamik Enerji Tasarrufu normalde harcanacak olan gücü standart anakartlar ile karşılaştırıldığında %70 kadar düşürerek çarpıcı bir güç tasarrufu sağlar. İş yükü arttığında, Dinamik Enerji Tasarrufu daha fazla güce ihtiyaç duyulduğunu fark eder ve ihtiyaç duyulan güç evrelerini açarak daha yüksek vitese geçebilir.

Dinamik Enerji Tasarrufu Kullanıcı Arabirimi

GIGABYTE’ın kullanıcı dostu Dinamik Enerji Tasarrufu arabirimi, kullanıcıların sadece Dinamik Enerji Tasarrufu düğmesine tıklayarak güç tasarrufu özelliklerini açmasını ve kapatmasını sağlar. Kullanıcılar sadece Watt olarak gerçek zamanlı işlemci güç tüketimini değil, aynı zamanda Dinamik Enerji tasarrufu etkinleştirildiğinde gerçekte ne kadar güçten tasarruf edildiğini de görebilirler. Sayaç Modunda, GIGABYTE Dinamik Enerji Tasarrufu belirli bir süre içerisinde ne kadar güç tasarrufu yapıldığını gösterir. Toplam Modunda, kullanıcılar Dinamik Güç Tasarrufu ilk kez etkinleştirildiğinden beri toplam ne kadar güç tasarrufu yapıldığını görebilirler. Dinamik Güç Tasarrufu işlevi kapatılmış olsa bile, toplam güç tasarrufunu kaydetmeye başladığı için, tasarruf edilen toplam güç miktarı yeniden etkinleştirilene kadar kaydedilir.

GIGABYTE’ın Dinamik Enerji Tasarrufu teknolojisi ayrıca Dinamik İşlemci Voltaj Kontrolü ile ilave güç tasarrufu da sağlar. İşlemci voltajını güç tasarrufu ihtiyaçlarına göre ayarlayın: Normal Güç Tasarrufu için Seviye 1, İleri Güç Tasarrufu için Seviye 2 ve Çok Yüksek Güç Tasarrufu için Seviye 3. GIGABYTE’ın Dinamik Frekans Kontrolü (İşlemci Kısma), açma/kapama düğmesine tek bir basışla ilave sistem güç tasarrufu sağlar.

Benzersiz Dinamik Enerji Tasarrufu Donanım Tasarımı

GIGABYTE Dinamik Enerji Tasarrufuna sahip olan anakartlar, kullanıcıların eş zamanlı olarak vites geçişini görmesini sağlayan anakart üzerinde bulunan LED göstergeye sahiptir. Her bir vites etkinleştirildiğinde, vitesi temsil eden renk kodlu bir LED yanar.

GIGABYTE Dinamik Enerji Tasarrufu + Intel 45nm İşlemci = Benzersiz Enerji Verimliliği

GIGABYTE Dinamik Enerji Tasarrufu özelliğine sahip anakartlar Intel® 45nm işlemciler ile kullanıldığında, oldukça az güç tüketirken birden fazla görev, multimedya ve yüksek performanslı oyunlar için en iyi platformu sağlar. Intel® 45nm işlemcilerin gelişmiş watt başına performans ve optimize edilmiş güç tasarrufu ile, GIGABYTE Dinamik Enerji Tasarrufu özelliğine sahip anakartların Ultra Dayanıklı, Ultra Soğuk ve Etkin Ultra Enerji performansı birleştirildiğinde, kullanıcılar enerji etkinliğine sahip yeni bir bilgisayar deneyimi yaşayabileceklerdir.

GIGABYTE Dinamik Enerji Tasarrufunun Faydaları

GIGABYTE Dinamik Enerji Tasarrufu kullanıcıların elektrik giderlerinden tasarruf etmesini sağlar. Ayrıca Dinamik Enerji Tasarrufu içeren anakartlar günlük bilgisayar kullanımı ile çevre üzerindeki elektrik gideri etkisini de azaltmaya yardımcı olurlar. Daha az güç tüketimi, kömür yakan elektrik santrallerinin üretmekte olduğu enerjiye daha az ihtiyaç olduğu anlamına gelmektedir. Bu, elektrik için fosil yakıtlarının yakılmasıyla elde edilen bir yan ürün olan ve sera gazlarının bilinen bir bileşeni olan karbondioksit yayılımını azaltır.

Bugün, çevrenin korunması ve muhafaza edilmesi her zamankinden çok daha önemlidir. Bu nedenle, GIGABYTE çevre üzerinde mümkün olan en az etkiye sahip olabilecek sorumlu bilgisayar teknolojileri geliştirmeye liderlik etmeye başlamıştır. Dinamik Enerji Tasarrufuna ek olarak, GIGABYTE daha çevre dostu bir bilgisayar geleceği yaratmaya yardımcı olacak, kurşun ve diğer tehlikeli maddeleri ürünlerinden çıkartmıştır.


alıntı

physfg
10-01-2009, 01:32   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,686 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

km de kaç yakıyor kardeş bu ?    :) :)

silici06
10-01-2009, 01:47   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
702 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

bindirdiğin yüke göre değişir kardeş..
şunu izlesene bak sen bu kadar silndirli motor daha önce gördünmü pistonlara bak 12 silindir :)


Kaptanos
10-01-2009, 01:51   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,349 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2007

Anakart'ta gigabyte farkı işte...