Backlinkleri Rakiplerinizden Nasıl Gizlersiniz?

Stratejik1SEO
01-11-2016, 09:35   |  #1  
Stratejik1SEO avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 5
69 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2016

Backlinkler Nasıl Gizlenir?

SEO çalışmaları kapsamında site sıralamalarını yükseltmek ve siteyi arama motorlarında değerli hale getirmek adına yapılan birçok çalışma mevcuttur. Backlink çalışmaları da bunlardan bir tanesidir. Backlink, web sitenize referans olan diğer web siteleri ifade etmektedir. Yani başka sitelerde metinler üzerinden, görseller üzerinden, sayfalardan sizin web sitenize link verilerek yönlendirme yapılmasıdır. Backlink kazanılması bir web site için önemli bir SEO parçasıdır. Özellikle doğal backlinkler sağlarsanız bu daha da güzel sonuçlar doğuracaktır.

Backlink elde edilebilecek birçok farklı alan vardır. Blog sitelerinden, forumlardan, sektörel sitelerden, tanıtım yazılarından, hesap profillerinden ve benzeri birçok alan üzerinden backlink elde edilebilir. Backlink kazanımında önem verilmesi gereken nokta ise backlink alacağınız sitenin veya yazının sektörünüz ile ilgili olmasıdır. Sektörünüz ile alakalı bir site sizin sitenize link yönlendirmesi yaptığında bu daha değerli olmaktadır.

Bir web sitesi için SEO çalışmalarına başlanmadan önce sektör analizi ve rakip firma analizi yapılmaktadır. Arama motorlarında sizden üst sıralarda çıkan ya da anahtar kelimeleriniz bazında yapılan aramalarda sizden üstlerde çıkan rakiplerin durumları araştırılıp, incelenmektedir. Bu incelemeler arasında ilk başlarda yapılanda rakip sitenin link yapısının incelenmesidir. Rakibinizin hangi sitelerden backlink aldığı, en çok hangi kelimeler üzerinden link aldığı, ne kadar nofollow linki var, ne kadar anchor test link var gibi birçok açıdan değerlendirme ve analiz yapılmaktadır.

Eğer sektörünüzde en iyi trafik ve hit alan site size aitse mutlaka rakipleriniz sizin neler yaptığınızı, neden sitenizin bu kadar iyi durumda olduğunu inceleyecektir. Birçok farklı açıdan sitenizi değerlendirip, inceleyecek olan rakipleriniz, sitenizin link inşasına da dikkat edecektir. Çünkü Türkiye’deki SEO çalışmaları kapsamında, doğal arama sonuçlarında başarılı olabilmek adına kaliteli backlink inşası önemli bir konuma sahiptir. Sizin sitenizin link yapısını inceleyen rakipleriniz, kendi çalışmalarını da buna göre şekillendirecektir.

Türkiye’de yapılan SEO çalışmalarında en çok karşılaşılan durum, üst sıralarda yer alan rakip firmanın nerelerden link aldığının incelenmesidir. Böylelikle öğrenilen bilgiler ile birlikte aynı kaynaklardan link alınmaktadır. Bu elbette ki rakip açısından hoş bir durum değildir. Güzel ve kaliteli bir link stratejisi yaptığınızı ve bu planlama ile ilk sıralara geldiğinizi düşünün. Doğal olarak bu stratejinin rakipler tarafından bilinmesini istemezsiniz.

Çalışma stratejisini kimse rakibiyle paylaşmak istemez. Ancak istememek elbette yeterli olan bir durum değildir. İstemediğimiz şeyi gizlemek içinde çaba harcamalıyız. Bugün birçok kişinin pek dikkat etmediği ve önem vermediği durumlardan biride backlinklerin gizlenmesi konusudur. Eğer siz backlinklerinizin erişimini arama botlarına karşı engellemezseniz, rakipleriniz çeşitli analiz araçlarıyla bunları tespit edebilecektir. Eğer şimdiye kadar bu durumu göz ardı ettiyseniz, bundan sonrası için birazdan aşağıda yazacağımız kodları kullanarak bu durumun önüne geçebilirsiniz. Eğer Apache kullanıyorsunuz, robots.txt dosyanıza ekleyeceğiniz kodlar sayesinde istediğiniz analiz aracı botunun sitenize erişimini engelleyebilirsiniz. Backlink gizlenmesinde bir başka yöntemde, .htaccess dosyasına eklenecek kodlar ile olmaktadır. Eğer bir Windows sunucu kullanıyorsanız backlinkleri sadece robots.txt dosyasında yapacağınız kodlamalar ile gizleyebilirsiniz.

Backlinkleri Rakiplerden Gizleme konulu yazımızın devamına kaynak linkten ulaşabilirsiniz.

Kaynak: http://www.stratejikseo.com/backlinkleri-rakiplerden-gizleme/

Son Düzenleme: Stratejik1SEO ~ 01 Kasım 2016 09:37 Neden: