BAğlantı hızı ve Tuhaf MSn

hkarahanli
06-10-2006, 16:42   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2006

Arkadaşlar eskisehirde bir net cafe çalıştırıyoruz.Bağlantımızla ilgili büyük bir problemimiz var.
SİSTEMİMİZ :
cafede 50 adet pc var.Yaklaşık 40 tanesi xp pro yüklü, 10 kadarda 98 var.bir adettte server 2000 kurulu depo / ortak paylaşım olarak kullandığımız bilgisayarımız var.Bağlantı 2048 Ağ içinde Aztech DSL600ER modem ve 2 adet SUrecom EP-824 DX Swich 1 adet te IT Speed ITP-SF 1024 Swich var (Swich ler 24 portlu) Bilgisayar IP leri elle yapılandırılmış. Dışarıdan gelen telefon hattı içeride CAT5 ethernet kablosuna ek yapılmış modeme kadar bu şekilde gidiyor modem girişinde tekrar sağlam bir ek (ara aparatlı) ile telefon kablosuna çevrilip modeme geliyor.

PROBLEMLER :

1. ÖZellikle akşam yoğun olan saatlerde çoğu bilgisayarın bağlantısı aşırı derece yavaşlıyor.Bu konudaki en büyük sıkıntı ise bağlantı yavaşlamasa bile MSN e bağlanmak çok zorlaşıyor.İnternet bağlantınızdan kaynaklanan bir problem nedenizle , üzgünüz msn oturum açmaya kaydemedik , vs. vs. gibi hatalar vermeye başlıyor. MSN sürümünü kaldırıp bir önceki veya sonraki sürümü yüklediğimizde (bazen ) , Ağda kayıtlı DNS numralarını değiştirdiğimizde (çoğunlukla ) zorda olsa bağlanıyor.Özellikle genelde DNS numaralarını değiştirerek çözüyoruz.Bağlantıyı resetlediğimizde ise yine belli bir sayıda kullanıcı hemen rahat bağlanıyor ondan sonraki kullanıcılar için aynı sıkıntı başlıyor.Başta sonunun telekom kaynaklı olduğunu düşündük ama bölgemizdeki cafelerde böyle bir sorun yok.Özellikle gidip Ağ ve DNS yapılandırmalarına baktım aynısını kendimizde uyguladım ama sorun düzelmedi. (bu sorunlara rağmen hat kopmuyor.)

2. Ağdaki bir kaç 98 kurulu bilgisayar hariç diğerleri server a bağlanamıyor.Ağda görüyor ama içine girmek istendiğinde parola soruyor veya direkt girmiyor(Serverda parola yok).Yeni kurduğumuz xp ler direkt bağlanıyor.

Bu olayların benzerini yaşayan veya çözümünü bilen arkadaşlardan acil yardım bekliyorum .

TuncaBozkurt
06-10-2006, 19:18   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

gayet güzel bir internet cafeye benziyor:D
sistemleri yeniden yüklemeyi deneyin bence.olmazsa ve statik ip yoksa ip leri bilgisayar atasın.