Banka hesap bilgileri satışa çıktı!

CHIP Online
13-12-2008, 20:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

21 milyon banka hesap bilgisini ele geçiren hacker'lar, şimdi de bu bilgileri satışa çıkardı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Bank ... isa-cikti_9970.html

Günümüzde insanoğlu internetin nimetlerinden sonuna kadar faydalanabiliyor olsa da, internetin gözü kapalı güvenilebilecek bir platform olmadığı artık herkesin malumu. Gerçek hayatta gerçekleştirilen hırsızlıklar ve daha birçok olumsuz aktivite, artık internet üzerinden kolayca gerçekleştirilebiliyor ve internette gerçekleşen suç oranında son yıllarda ciddi bir artış gözlemleniyor.

Geçtiğimiz günlerde çok çarpıcı bir rapor yayınlayan bir Alman dergisi, yaklaşık 21 milyon Alman banka hesabının ayrıntılarını ele geçiren bazı kimlik hırsızlarının karaborsada bu bilgileri 15.3 milyon Dolara satmaya çalıştığını duyurdu.

Söz konusu hırsızlar, 21 milyon Alman banka hesabıyla ilgili bilgilerin kendilerinde olduğunu ispatlamak ve blöf yapmadıklarını göstermek için bankalarda kayıtlı bulunan ve kişilere ait olan isim, adres, telefon ve doğum günü bilgilerinin yaklaşık 1.2 milyon adedini bir CD'ye koyarak WirtschaftsWoche dergisindeki iki raportöre sundu.

Aslında bu Almanya'da yaşanan ilk büyük kimlik hırsızlığı değil. Geçtiğimiz Ekim ayında da cep telefonu operatörü T-Mobile, yaklaşık 17 milyon müşterisinin isim, adres, doğum tarihi ve telefon numarası gibi bilgilerini kaybettiğini itiraf etmişti.


Tüm konu: Banka hesap bilgileri satışa çıktı!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Siz bu hırsızlığı nasıl değerlendiriyorsunuz?

berkkarabacak
13-12-2008, 21:48   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
68 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

ee bnde bilgisayardan bu kadar iyi anlasam.bi şirkette ayda 10 mılyarla calısan bı sistem koruyucusu olmaz hacker olmayı seçerdim hrlde

bwhiteb
13-12-2008, 22:24   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,354 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

nasıl olabilir ki tipik internet suçu.bu konuda yasal düzenlemeler artıyor gitgideBeğendim