Bar, güvenlik için Facebook kullanırsa...

CHIP Online
30-08-2013, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bu mekana girmek için çok ilginç bir şart var: Facebook'ta arkadaş olmak!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bar ... llanirsa_42306.html

Resimlerle: 2013'ün en iyi 10 Facebook oyunu

Hayatta herkesin karşısına duymayı beklemediği bir cümle mutlaka çıkar. Bu tarz cümlelere verilebilecek pek çok örnek bulunabilir ancak en ilginçlerinden biri, bir bara girerken "Facebook üzerinde arkadaşımız mısınız?" sorusu olsa gerek.


Ancak Stockton, Calif'te yer alan "Finnegan's Irish Pub & Restaurant"a yolunuz düşerse kesinlikle böyle bir cümle ile karşılaşacaksınız. Hatta mekanın sahibi olan Tony Mannor durumu açıklarken "Facebook, şimdiye kadar sahip olduğum en iyi kapı görevlisi" cümlesini kullanıyor. Bu bara saat 21.00'dan sonra girmek istiyor iseniz, barın Facebook arkadaşlarından birisi olmanız gerekiyor.


CBS Sacramento'nun haberine göre, "Finnegan's"ın popülerliği artarken, barda istenmeyen gruplarında içeri girme çabaları artmış. Mannor da barın görüntüsünü bozmadan bu "istenmeyen kişileri" ayıklamak için kendince yeni bir yöntem geliştirmiş. İnsanlardan barın Facebook arkadaşı olmalarını isteyen Manor, daha sonra tüm profilleri kişisel olarak incelemiş.


Debbie Walter adlı bir müşteri, ve tabii ki Facebook arkadaşı, CBS Sacramento için yaptığı konuşmada "Görevli, gerçekten kapıda elinde bir bilgisayar taşıyarak duruyor ve arkadaş listesinde olup olmadığınızı kontrol ediyor" cümlelerini kullanıyor. Elinde bir iPad taşıyan iri bir insandan daha caydırıcı bir şey olmasa gerek...


Barın Facebook sayfası şu anda 4.000'e yakın beğeni ve yaklaşık olarak 10.000 arkadaşa sahip. Mannor'ın iddiasına göre Facebook sistemini kullanmaya başladığından beri barda neredeyse hiçbir sorun yaşanmamış.


Tabii ki insanların her zaman için gerçeği yansıtmayan profillere sahip olma ihtimalleri mevcut. Ancak Mannor ya çok iyi bir görü yeteneğine sahip ya da açıklamadığı gizli bir sisteme daha sahip. Kim bilir, belki ülkemizde yer alan bar ve kafeler de aynı sistemi kullanmaya başlasalar, insanların daha hoş bir ortamda eğlenme ihtimali artabilir...

Tüm Konu: Bar, güvenlik için Facebook kullanırsa...

Resimlerle: 2013'ün en iyi 10 Facebook oyunu

Kaynak: www.chip.com.tr