Başka bilgisayar üzerinden kablosuz bağlantı yapma

m.r_f
14-11-2011, 18:19   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

Arkadaşlar ben köyde yaşıyorum, bakkalımızda sınırsız internet bağlantısı ve kablosuz modem var. Bakkalın sahibi bağlantı,modem v.s den anlamaz, sadece face de okey oynuyor ve bazen de msnden görüntülü konuşma yapıyor (kendisi biraz çapkındır :D). Benim internet bağlantım yok ve ben bu abimizden şifresini rica ettim, bana verdiği cevap "ben bilmiyorum" oldu. Bende bilgisayardan bakabileceğimi söyledim ve kendisi de bunu kabul etti. Lakin piç bi yeğeni var ve nasıl yaptıysa (muhtemelen air ties in web sayfasından benim mac adresimi engelledi) benim modeme bağlanmamı engelledi. Tabii kullanıcı adını ve giriş şifresini bakkal abimizde bilmediği için o engellemeyi kaldıramıyorum. Geçen gün bir şekilde "ağ ve paylaşım merkezi"nden yeni bir bağlantı oluşturdum ve bakkal abimizin laptopu üzerinden internete bağlandım. Gel gör ki bağlantı bilgisayar kapanınca silinmiş, işin ilginç tarafı ise nasıl yaptığımı tekrar bulamıyorum. Şimdi sonuç olarak birincisi o engellemeyi nereden ve nasıl yaptı, kaldırılması mümkün mü? İkinci olarak da engellemeyi kaldırmadan tekrar o laptop üzerinden nasıl bağlantı kurabilirim yardımcı olabilir misiniz?
Not: İnternetin sahibinden kesinlikle izin aldım, yasal olmayan hiç bir durum yok. Zaten çok fazla bağlandığımda yok ama arada internetten alış veriş yapmam veya acil bi bilgi edinmem gerekebiliyor ve her seferinde bakkala girip adamın bilgisayarını elinden almak istemiyorum. Zira kendisi de bu durumdan rahatsız olup arada " kendi bilgisayarından bağlansana verdik ya şifreyi" diye sitem ettiği de oluyor... :(

harun can
14-11-2011, 18:34   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 4
96 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

engellemeyi kaldırır kaldıırdığı takdirde geri girebilirsin (şifreyi yazıp) ya da şifreyi deiştirmişitir

m.r_f
14-11-2011, 18:42   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

Şifre aynı duruyor dostum ama dediğim gibi yeğeni piç "ben bilmişyorum" diyip çıkıyor işin içinden. Zorla da yaptıracak değilim ya.