başlat menüsü açılmıyor

HPQ-User
06-05-2010, 19:04   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Betüş sormuş:
başlat menüsü açılmıyor aynen şöyle diyor:
Veri Yürütme Engellemesi (DEP), yalnızca Windows ve diğer programlar tarafından kullanılması gereken bellek konumlarından zararlı kodlar çalıştırarak (yürüterek) hasar oluşturabilecek virüs ve diğer güvenlik tehditlerine karşı bilgisayarınızın korunmasına yardımcı olur. Bu tür tehditler, program tarafından kullanılan bir veya birkaç bellek konumunu ele geçirerek zarar verir. Ardından, diğer programlara, dosyalara ve hatta e-posta kişilerinize yayılarak bunlara da zarar verebilir.

Güvenlik duvarı veya virüsten korunma programlarından farklı olarak, DEP zararlı programların bilgisayarınıza yüklenmesini önlemeye yardımcı olmaz. Bunun yerine, programlarınızı izleyerek sistem belleğini güvenli bir şekilde kullanıp kullanmadıklarını belirler. Bunu yapmak için DEP bağımsız olarak veya uyumlu mikro işlemcilerle birlikte çalışarak bazı genel bellek konumlarını "yürütülemez" olarak işaretler. Bir program korunan bir konumdan —zararlı veya zararsız— bir kod çalıştırmayı denediğinde, DEP programı kapatır ve size haber verir.

DEP yazılım ve donanım desteğinden yararlanabilir. DEP'yi kullanmak için, bilgisayarınızda Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) veya daha yenisi ya da Windows Server 2003 Service Pack 1 veya daha yenisi çalışıyor olmalıdır. DEP yazılımı tek başına belirli türden zararlı kod saldırılarına karşı koruma sağlanmasına yardımcı olur, ancak DEP'nin sunabileceği korumadan tam olarak yararlanabilmek için işlemcinizin "yürütme koruması" desteği sağlaması gerekir. Bu, bellek konumlarının yürütülemez olarak işaretlenmesi için tasarlanmış donanım tabanlı bir teknolojidir. İşlemciniz donanım tabanlı DEP desteği sunmuyorsa, yürütme koruma özellikleri sunan bir işlemciye yükseltme yapılması önerilir.

DEP tarafından kapatılan bir programı yeniden çalıştırmak güvenli midir?

Evet, ancak DEP'yi bu program için açık bırakırsanız. Windows korunan bellek konumlarından kod yürütme denemelerini algılamaya devam eder ve saldırıların önlenmesine yardımcı olur. DEP açıkken bir programın doğru şekilde çalışmadığı durumlarda, yazılım yayımcısından programın DEP uyumlu bir sürümünü temin ederek güvenlik riskini azaltabilirsiniz. DEP bir programı kapattıktan sonra yapılması gerekenle hakkında ek bilgi için İlgili Konular'ı tıklatın.

Bilgisayarımda DEP olup olmadığını nasıl saptayabilirim?

Sistem Özellikleri'ni açmak için Başlat’ı, sonra da Denetim Masası’nı tıklatın ve Sistem'i çift tıklatın.
Gelişmiş sekmesini tıklatın ve Performans altında, Ayarlar’ı tıklatın.
Veri Yürütme Engellemesi sekmesini tıklatın.
Not

Varsayılan olarak DEP yalnızca gerekli Windows işletim sistemi programları ve hizmetleri için etkinleştirilir. DEP ile diğer programların korunmasına yardımcı olmak için DEP'yi seçtiklerim dışındaki tüm programlar ve hizmetler için aç'ı seçin.


Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: 0
Sistem Özellikleri:
Bilgisayarım HP vs17e. Başlat menüsü çıkmıyor. Dosyalarım çıkmıyor.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3 SV1 DS_juicyaccess desktopsmiley_2_2_4123233341332845_4_64 (.NET CLR 3.5.30729)