Başlat menüsü donuyor. Nasıl Düzelir?

HPQ-User
23-04-2010, 08:29   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Samet sormuş:
Arada bir bilgisayarın başlat menüsü donuyor. üzerine mause ile tıklanmıyor.Mause ile başlat menüsüne tıkladığın zaman hiç bir şekilde işlem yapmıyor. Fakat klavyenin tuşları ile başlat menüsü açılıyor.
ctrl+alt+del yapınca herşey düzeliyor ve sorunsuz şekilde başlat menüsü açılıyor. Virüs olabilir diye güvenli modda başlattım, orada da aynı sorunu yaptı.
Ad-aware, spybotsd, Kaspersky ile tarattım. 2 tane virüs çıkmıştı. Temizlediğim halde virüsleri, hala aynı sorun devam ediyor

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Acer Aspire 6935g laptop.
İşlemci: intel T6400 (2.0 GHz, 800 MHz, 2MB L2)
Ram: 4 GB DDR3
Ekran kartı: GEFORCE 9600 GS(512 MB ayrılmış)

İşletim sistemi vista home premium'dur.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-US) AppleWebKit/532.5 (KHTML, like Gecko) Chrome/4.1.249.1045 Safari/532.5

Kapalı Hesap (34907)
23-04-2010, 09:59   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

Arkadaşım
önce donanımlarınızın güncel sürücülerini yeniden yapılandırınız.,
Donanım Sürücülerini el ile manuel Yeniden (yapılandırmak ,Güncellemek) için.
Yönetici olarak oturum açın.
1.  Başlat düğmesi , Denetim Masası, Sistem ve Bakım ve ardından Aygıt Yöneticisi'ni tıklatarak Aygıt Yöneticisi'ni açınız..Bir başka yol Bigisayarım mause sağ tıkla/özellikler/aygıt yöneticisini açınız.   
2. Aygıt Yöneticisi'nden, güncelleştirmek istediğiniz veya sorunlu,kaldırmak istediğiniz donanımı ,aygıtı bulun çift tıklıyoruz ,donanım,aygıt adını çift tıklatın.
3. Sürücü sekmesini tıklatın ve ardından Sürücüyü Güncelleştir'i tıklatın.Güncelleme yapacak iseniz.yok donanım sorunlu yeniden yapılandırma yapmakistiyorum diyor iseniz.,
4. Sorunlu aygıtı kaldırıp yeniden yapılandırmak için aygıtın başlat/denetim masası/proğramlar/proğram kaldır seçeneği ile kurulu olan donanımın proğramı var ise kaldırıp yeniden başlatıyoruz.hayır sorunlu donanımı kaldırmak istiyorum diyor iseniz 2. ve 3 sırası ile yapınız ve donanımı kaldır seçeneğini seçiniz yeniden başlatınız.
5. Daha önceden temin ettiğimiz donanımınızın sürücüsünü kuruyoruz, yeniden başlatıyoruz.
 
      NOT:
Aygıt sürücülerini elle yüklemeden önce, üretici tarafından sağlanan aygıtınızın,donanımınızın bilgilerine mutlaka sahip olmanız gereklidir.
güncelleme yapacağınız sürücünün
İşletim Sistemi:.... ?
Sistem Özellikleri:. ?
Model seri no:...... ?
Bilgilerine dikkat etmeli  mutlaka sahip olduğunuz donanımın, bilgilerine sahip olmalısınız.,
aradığınız driver(sürücü) üretici firma ad ,isim ile aramaya başlayabilirsiniz,Sorun olursa sorumluluk kullanıcıya aittir.Sorunlu sürücüyü tekrar çalışır durumdaki bir önceki sürücüye geri alabilirsiniz...

Donanım sürücülerini aramada dikkat etmeniz gereken ALTIN KURAL.! ve Devamı İÇİN TIKLAYINIZ 
sorununuz çözülecektir ., devam ediyor ise  biostan Ayarlarınızı defult (varsayılan)yapınız yine devam ediyor ise donaımsal olabilir soğutma yeterli olmayabilir fanlarınızı kontrol ediniz .,donanımlarınızın çalışır durumda olduğunu kontrol ediniz.