Başlatma sorunu.

Eskilerden
01-03-2020, 12:24   |  #1  
Eskilerden avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2017

Intel (R) Core(TM) i7CPUQ7201.60 GHz  1,60GHz işlemcisi olan 4+4 =8GB RAM olan 17" hp Pavilion dv7 dizüstüm var. Kendi hard diskini çıkarıp yerine bir 7200 devirli black WD 750 GB takmıştım. Son olarak da belki düzelir diye iyi çalışsa da HDD çıkarıp yerine 480 GB lık bir SSD taktım. w 10 Pro kullanıyorum. Açılışım hızlandı ama Sorunum hep aynı: Güzel güzel çalışıp kapattıktan sonra açtığımda açılış aşamasında , ya ekran hiç açılmıyor ama gösterge ışıkları çalışıyor disk çalışıyor takılıyor,ya bekleyin deyip kalıyor, ya ekranı göstermiyor, yada açıldıktan bir süre sonra takılıyor. Açıldıktan sonra da rahatlıkla çalışıyor. Başlangıçta bu bozuldu sanıp onarıma götürdüm 5 yılı geçti diye servis bakmadı. Başka özel servislerde yeniden program yüklettim.Virüs var dediler yeniden kurdular gene devam etti. Ancak olayı anladım galiba : Bence işlemci açarken yordamları karıştırıp takılıyor. Ben de takıldığını ya da açılmadığını görünce ya düğmeden kapatıyorum ya da fişini çekiyorum. Yeniden başlatıyorum. Bu kapat aç işlemi bazen 10 kereye kadar oluyor ama sonunda açıyorum ve akşama kadar sorunsuz hızlı çalışır halde kullanabiliyorum. Eski 72000 devirli kendi hard diski dahil sonrakiler de de aynı sıkıntı olmaktaydı. Yani hard diskten ve ısınmadan değil çünkü açılışta zaten soğuk. Zaten altında soğutucu da kullanıyorum. Ancak her defasında ya hiç açılmazsa korkusunu da yaşıyorum tabii. Büyük ve net ekranı, surround  hoparlör sistemi, uzaktan kumandalı oluşu, dvd sürücüsü olması çoklu kart okuyucusunun olması yani entertainment PC oluşu nedeniyle aynı özelliklerde bir bilgisayarın fiyatlarının 20 binlere çıkması nedeniyle vazgeçemiyorum da. Dosyalarımı masa üstünde kullanıp bir kaç gün de bir 1bütün verilerimi  USB den Harici HDD a kaydediyorum. Yani şimdilik kullanıyorum ama acil durumlarda birden bu açılma problemi olduğunda zaman kaybediyorum canımı sıkıyor. Bana ne tavsiye edersiniz? Bir gün hiç açılmayabilir mi? Böyle devam etsem mi? Hemen yeni dizüstü mü alsam? Teşekkür ederim.

Sistem Bilgilerim
excel_mustafa
02-03-2020, 22:02   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,442 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

öncelikle işletim sistemi 32bit (x86) ise 64bit yükle. laptop un yanında gelen cd den yada marka modelle üretici sitesinden tüm driver ları eksiksiz yükle. 

biosu güncelle. biosta işletim sistemi seçeneği varsa gerektiği gibi ayarla. bios tan ahcı modu kapalı ve açık şekilde dene. bios boot sekmesinden uefi yi legacy ye çevirip açmayı dene.