Başlığa Değil İçeriğe Bak

seldaakman
05-08-2017, 13:51   |  #1  
seldaakman avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2017

Sürekli gelişen bir internet çağında yaşıyoruz.
Sürekli kendisini yenileyen ve yenilemeye devam edecek olan bir internet.
Eğer ki bu forumda web tasarım bölümüne girmişseniz,illaki bu sektör hakkında bir şeyler öğrenmek istiyorsunuz demektir.
Tam olarak doğru yerdesiniz çünkü burası öyle bir yer ve sizlere girdiğiniz amaçla aynıdır veya değildir bilmem ama bazı web konularında bilgi vermek ve diğer bilgi arayanlara da yol göstermek istiyorum.
İnternet'in sürekli kendisini yenilediğini ve gelişmekte olduğunu yazımın başında belli ettim.Peki sizler internet üzerinden bir şeyler başarmak istiyorsunuz orası tamam ama kendinize hiç sordunuz mu ben kendisini geliştiren ve yenilikçi bir insan mıyım diye?
Bu işlerde başarılı olabilmek için öncelikle kendinizi başarmalısınız yani var olan benliğinizin üzerine yenilikçi bir kişilik ve biraz da sabır eklemelisiniz.
İnternet kendisini yenilerken sizler sadece bu yeniliği izlemek ile yetinirseniz kaybolur gidersiniz onca yeni site arasında.

İnternet sitelerinizin hep en yukarıda olmasını istiyorsunuz değil mi?
İnternet aramalarında sizin anahtar kelimeleriniz yazıldığı zaman direk sizin sitenizin görünmesini istiyorsunuz ama bunun için gerekli olan SEO çalışmalarını yapmayı ve her şeyi web tasarım firmasından beklemeden kendiniz de çaba göstermeyi göze alabiliyor musunuz?
Öncelikle şunu söylemem lazım ki;İnternet sitesi istiyorum diyen bir insan aynı zamanda şunu da söylemiş olmalıdır:
"Ben bir web site ile başa çıkabilecek birisiyim ve ona en iyi şekilde bakıcam."
Eğer bunu diyebiliyorsanız ne mutlu sizlere artık sizler son derece kararlı ve gelişen internet çağına ayak uydurabilen bireylersiniz demektir.
Ama birde diğer türlü web site sahipleri vardır ki onlar her şeyi web tasarım firmalarından beklerler ve istedikleri şeylere ulaşamayınca da başarısız bir firma vs gibi etiketler yapıştırırlar.
Sizler onlardan olmayın,bir web tasarımcı olarak sizlere yani müşterilere,web sitesi sahiplerine bir nevi nasihat veriyorum gibi değerlendirebilirsiniz bu yazıyı.
Tabi ki nasihat diyince Allah Allah egoya bakın falan demeyin bu durumu en iyi anlatan kelime oydu elbette ki sizlere saygım sonsuz ancak dediklerimin de anlaşılması lazım.

Bir internet sitesi yaptırdığınız zaman sizlere otomatik olarak yeni sorumluluklar eklenmektedir.
Örnek olarak internet sitenizde makale yazıp paylaşabileceğiniz bir yer varsa ki artık hemen her sitede bir blog var,o sayfayı kullanarak ziyaretçilerinize sürekli güncel içeriklerde bilgiler verebilir ve bu sayede onları sizin sitenize alışmasına,bir konu hakkında bir şey merak ettiklerinde sizin sitenize girip bakabilmesi,sizler için de sitenizin tercih edilmesinde de son derece önemli bir rol oynar.
Sitenize gerekli hızlandırma işlemlerini vs yapmanız da sitenizi ziyaret edenler için hoş bir durum olacaktır çünkü internet kullanıcılarının çok büyük bir çoğunluğu internet sitelerinin yavaşlığından şikayet etmektedir.
Sizin sitenizin diğerlerinden daha hızlı olması,onlar gözünde bir ayrıcalık olacaktır.

Sitenizin tasarımlarının da son derece güncel ve etkileşimli olması gerekir.
Mobil uyumlu internet sitesine sahip olmak artık ayrıcalıktan çıkıp bir gereksinim haline geldi bu sektör için.
Artık internet'e bilgisayardan giren insan sayısı çok azaldı herkes telefonlar veya tabletler ile internette takılmaya başladı.
Durum böyle olunca da tabi mobil cihazlara yönelik tasarımlar ortaya koymak adetten oldu.
Ama sizler yinede bir web sitesine sahipseniz ve responsive bir tasarım değil ise veya sıfırdan bir site yaptırıyorsanız mutlaka mobil uyumlu olmasına özen gösterin ki ileride girilmesi zor olan bir internet sitesine sahip olmayın.

Bunlar dışında gerekli SEO çalışmalarını harfi harfine uygulayın veya bir SEO uzmanı ile çalışmanızı tavsiye ederim.
Aksi halde yaptığınız yanlışlar,siz aramalarda üst sıralara çıkmayı hedeflerken sizleri daha da aşağılara çekebilir.
Bu sebeple en azından bu işi bilen kişiler ile çalışmak veya tavsiye almak son derece doğru bir hareket olacaktır.
sizlere web tasarım konusunda verebileceğim çok fazla tavsiye var daha ancak,yazımın daha da uzayıp sıkıcı olmasını ve sizlerin daha yarısına gelmeden sıkılmanızı istemem sonuçta herkes iş güç sahibi vakit sıkıntınız olabilir.
Bir sonraki yazımı eğer yayınlarsam yani bu yazı tutulursa mutlaka daha fazla bilgi ve öneriler ile sizlerle olmak isterim.
Kendinize iyi bakın.