Batarya ve Adaptör Sorunları ve Çözümleri Nelerdir

Erpa İletişim
07-05-2014, 09:18   |  #1  
Erpa İletişim avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2014

Özellikle iş dünyasının çok tercih ettiği notebook bilgisayarların kullanım ve taşıma avantajı bu cihazlara yönelmemize neden olmuştur. Ancak notebook bilgisayarlar kolaylıklarının yanı sıra sıkça karşımıza çıkardığı batarya ve adaptör sorunu ile kullanıcıyı zor durumda bırakabilmektedir.

Adaptör cihazları, genellikle kablolarında meydana gelen kırılma, kopukluk veya kopma ile bozulmaktadır. Bunun dışında voltaj değişikliklerine veya aşırı ısınmaya bağlı olarak iç devreleri yanarak kullanılamaz hale gelebilmektedir.

Bataryalarda ise durum daha farklı; kullanım ömrünün bitmesi veya kullanıcı hatası nedeniyle işlevselliğini yitirirler. Bataryaların aşırı sıcak veya soğuk ortamlarda tutulmaması gerekir. Lityum iyon pile sahip olanların istenildiği an, olmayanların ise boş iken şarja takılması, dolu iken şarjdan çıkarılması son derece önemlidir.

Bunun dışında bozulan adaptör ve bataryaların yenisi ile değişmesi gerekmektedir. Yeni batarya ve adaptör tercih ederken her marka ile uyumlu, garanti belgeli ve güvenilir firmaların ürünlerini tercih etmek son derece önemlidir. Yanlış yapılan batarya veya adaptör tercihinin notebook bilgisayarımıza da zarar verebileceğini unutmamalıyız.

Bu nedenle Tochi marka adaptör ve bataryaları tercih edilmesinde fayda vardır. Tochi marka adaptör ve bataryalar her marka notebook ile uyumlu çalışır, notebook dostudur.