BBM, ilk 24 saat performansıyla şaşırttı!

CHIP Online
23-10-2013, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Yılan hikayesine dönen bu Android ve iOS uygulaması, indirilmeye sunulduğu ilk 24 saatte şov yaptı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bbm ... sasirtti_43333.html

Resimlerle: Yeni başlayanlar için 22 Android uygulaması!

Blackberry'nin pazartesi günü, Android ve iOS için resmi olarak indirmeye sunduğu ücretsiz BBM uygulaması büyük ilgi gördü. Android ve Apple kullanıcılarının bedava indirebildiği uygulama, Blackberry'nin söylediğine göre ilk 24 saat içerisinde 10 milyon kez indirildi.


Uygulama sayesinde artık, Android ve iOS sahibi kullanıcılar da, BlackBerry ceplerde olduğu gibi arkadaşları ve meslektaşları ile BBM sistemi üzerinden mesajlaşabiliyor. Sistem, kullanıcılara mesajlarının okunduğu zamanı ve karşı tarafın bir şey yazmakta olup olmadığı gibi bilgileri iletiyor. Sistem ayrıca dosya ve fotoğraf paylaşımına da imkan tanıyor. Şu anda aktif olarak BBM'ye sahip kullanıcı sayısı 60 milyon civarında.


Ama BBM'nin Android ve iOS üzerinde kullanılabilir hale gelmesi, kişilerin Blackberry kullanıcıları ile daha rahat mesajlaşmasının ötesinde bir amaç taşıyor. Blackberry'nin BBM ile ilgili başkan yardımcısı Andrew Bocking "Anında mesajlaşmanın hızlı iletişim ve yardımlaşma gibi özelliklerine ihtiyaç duyan kişiler için, BBM üzerinden sağlanan mahremiyet, kontrol ve güvenilirlik özelliklerine sahip özel sosyal ağ hizmetinin lideri olmayı amaçlıyoruz" açıklaması ile bu amacı açıklıyor.


Blackberry, bir süredir akıllı telefon marketinde tutunmak için mücadele ediyor. Ancak bu yıl içerisinde Blackberry'nin işletim sistemini güncellemesi ve bu güncellemenin olumlu eleştiriler alması ile umut ışığı yanmış durumda.


Tabii ki daha önce yapılan stratejik hatalar, pek çok kullanıcısını diğer firmalara kaptırmasına ve momentumunu kaybetmesine sebep oldu. Ayrıca yine bu yıl içerisinde Blackberry, seçeneklerini incelediğini belirtmişti ve başka bazı grupların firmayı satın almayı planladığına dair söylentiler ortaya çıkmıştı.

Tüm Konu: BBM, ilk 24 saat performansıyla şaşırttı!

Resimlerle: Yeni başlayanlar için 22 Android uygulaması!

Kaynak: www.chip.com.tr