BDO Archer İlk Bakış

sturkoglu21
20-12-2018, 14:55   |  #1  
sturkoglu21 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2017

Selamlar Chip Ailesi! Bilen bilir; Black Desert tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yükselişte olan MMORPG oyunları arasına kısa sürede girdi. Bu yükselişini muazzam oyun mekanikleri, uçsuz bucaksız dünyası ve enfes manzaralarına kadar Türk oyuncuların roleplay zevkine de hitap ediyor.    Black Desert Online Türkiye 1. Yıl Dönümü kutlamalarına devam ederken yeni class Archer’ı da yayınladı. İlk kez tamamen uzaktan hasar vermeye dayalı olmak üzere tasarlanmış yeni sınıf Archer tecrübelerimden bahsetmek istiyorum.  Kutsal ağaç Kamasylve'nin gölgesinde, varoluşun ötesindeki Sylvia soyundan gelen, Adùir'un koruyucusu Archer… Kulağa oldukça görkemli geliyo dimi? İnsan hikayesini duyduktan sonra karşımıza Arthas gibi devasa bi abi çıkacak zannediyor ?? Aklımızda canlanan koca zırhlı, kalın kasklı tank elemanın aksine Archer, adı gibi oldukça mobil ve çok uzak mesafelerden düşmanları mıhlayan bir Robin Hood adeta! 


Black Desert Online maceram bir kaç ay öncesine dayanıyor. Sıkı bir MMORPG’ci olduğumu söyleyebilirim. Oyunlarda hep okçu veya büyücü gibi DPS karakterleri tercih etmişimdir. Başlangıçta Ranger ve Sahire sınıflarını oynadım, büyük keyif aldım. PvP’lerde glass cannon sınıflar olarak büyük sıkıntılar yaşadım başlarda tabii. Ama karşılaşmalara alıştıkça skill dodgelama, arka saflarda konumlanmalarıma odaklanarak işi kısa sürede çözdüm diyebilirim. Ve Archer çıkacağı haberlerini duyunca bıraktım Black Desert’ü tekrar indirmeye.   Çevik, hızlı ve gözüpek Archer, BDO’cuların ne zamandır beklediği bir sınıfmış meğer. Oynanış tarzı oldukça özgün. Taklalar atarak, havada dönerek atışlar yaparak ve yaklaşan rakipleri geri teperek tam bir baş belası olmuş. Bahsettiğim gibi verdiği büyük hasarlara karşın oldukça kırılgan (glass cannon) ki oyun içi denge açısında bu büyük gereklilik. BDO gündeminde kısa süre içerisinde kite’ın kralı olarak nam salan Archer, DPS oyuncularının favorisi ve PvP’lerde Ranger’ın yerini alacak Legolas abimiz.

Berkant Narman
10-12-2019, 10:10   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2019

BDO'ya gelen Succession Update'i görmüşsündür heralde. Yine Archer konulu ve bu sefer yanında Warrior sınıfına da güncelleme geldi. Karakterlerle ilgili önemli değişiklikleri sanırım hep bu yıldönümü kutlamalarına getirmeye dikkat ediyorlar. 2. Yıldönümü Kutlaması'nda yeni bir karakter sınıfının görselleri de ortaya çıktı. İsmi Guardian olabilir emin değilim. Ama bu yıl etkinlikte verilen hediyeler gayet tatmin edici. 30 gün boyunca giriş başına verilen ödüller(500TL değerinde olacağı söyleniyor), 7 günlük özel ödüller, bonus exp, aksesuarlar vs iyi geçeceğe benziyor.