Bedava mobil oyunlardaki tehlike

CHIP Online
24-07-2012, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Telefonunuza indirdiğiniz bedava bir oyun, bakın bir anda nasıl cebinizi boşaltabiliyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bed ... -tehlike_34932.html

Resimlerle: 2012'nin en iyi 25 Android oyunu!

Çocuklarınızın cep telefonunuzla oynamasına izin veriyorsanız, giderek büyüyen bir riske dikkat etmeniz gerekiyor: oyun içerisinden yapılabilen satın almalar.


Çocuklarımız, kötümserlikten uzaklar ve aynı zamanda çok fazla düşünmeden anlık hareket edebiliyorlar. Ancak çocuklarımızı çok sevimli yapan bu özellikler, bazı oyunlarda geliştiriciler tarafından kullanılıyor. Örneğin Sims stili ücretsiz bir oyun olan Tap Pet Shop'da her şey adeta oyun içerisinden para harcamanız için tasarlanmış. Öyle ki, yeni bir hayvan satın aldığınızda veya mağazayı genişlettiğinizde, bir süre beklemeniz gerekiyor. Karşınıza bir düğme çıkıyor ve bu düğmeye basarak bir miktar para karşılığında işi hızlandırabiliyorsunuz.


Oyun içi satın alma özelliğini kapatmanız mümkün, ancak geliştiricilerin çoğu bunu yapmadığınızı varsayıyıorlar. Dolayısıyla App Store, tüm amacı oyun içi satın alma yapmanızı sağlayacak uygulamalarla dolu. Ücretsiz bir oyun olanSmurfs' Village'in içerisinde "Wagon of Smurfberries"i satın almak için 99  dolar ödemeniz gerekiyor!


Oyun içi satın almalar hoş bir özellik olsa da kimi zaman tuzağa dönüşmeleri pek de hoş olmasa gerek. Apple ve Google'ın bu tür uygulamaları "çocuklar için uygun" olarak sınıflandırması da düşündürücü.

Tüm Konu: Bedava mobil oyunlardaki tehlike

Resimlerle: 2012'nin en iyi 25 Android oyunu!

Kaynak: www.chip.com.tr