Bedava online 3ds max dershanesi

MustafaSokmen
17-01-2012, 01:48   |  #51  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
181 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008
Alıntı: alevsu06  
BEN NEDEN DERSLERE ULAŞAMIYORUM KAYIT OLUN DEDİNİZ OLDUM ŞİMDİ BAŞKA SİTEYE YÖNLENDİRİLİYOR VE KAYIT OLUN DENİLİYOR ÇOK SAÇ
Normal forum sitesi ben baktım gazyet güzel dersler var temelden öğrenmek için birebir bir site
kayır olmak şart tabi :)

3D Eğitmeni
29-02-2012, 15:26   |  #52  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2012

Donanım ve yazılım sektöründeki gelişmelere bağlı olarak mimari yazılımlarda da ilerleme kaydedilmiş olmasına verilebilir. Öncesinde elle hazırlanması haftalar süren paftalar, mimari yazılımların gelişmesine paralel olarak daha kısa sürede ve daha az zamanda hazırlanabilir hale geldi. İki boyutlu çizimden 3 boyutlu modellemeye geçildi. Bunun sonucunda hazırlanan iki boyutlu çizim 3 boyuta dönüştürülmekte, otomatik olarak kesitleri alınabilmekte, malzeme ve ışık etkisiyle foto gerçekçi resimler elde edilebilmektedir. Örneğin Autodesk firmasının ürettiği AutoCAD yazılımı ile 2 boyutlu çizimleri kısa zamanda oluştururken, 3ds max yazılımıyla gerçek hayatta olabilen ama gerçekte olmayan tasarımları yapma olanağı elde edilebilmektedir.
Bu ve sayısını artırabileceğimiz diğer yazılımlar örneğin birçok mimarın tercih ettiği ArchiCAD, ADT Revit, ya da makine mühendislerinin ve teknikerlerinin daha çok tercih ettiği MDT- Inventor veya Solidworks, ya da harita mühendislerine ve teknikerlerine hitap eden NetCAD, ArcView GIS gibi yazılımlar, üniversite diplomasını tamamlayan tüm teknik kişilerin iş hayatı için ön koşul olmuştur. Aynı şekilde İnşaat Mühendislerinin teknik bilgilerini tamamlayan SAP2000, STA4-CAD, Primavera yazılımlar da ihtiyaç haline gelmiştir.


Hülya Telli
3D Eğitim Uzmanı
www.hulyatelli.com