Bedava Windows 8.1 artık resmi!

CHIP Online
24-05-2014, 11:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bir süredir dedikodu olarak internette dolaşan bedava Windows 8.1 sürümü, resmi olarak duyuruldu!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bed ... ik-resmi_47314.html

Resimlerle: Windows 8.1'de neler yeni?

Microsoft, uzun zamandır hakkında konuşulan bedava Windows 8.1 sürümünü duyurdu. Sürümün resmi adı ise, daha önce de dedikodularda bahsedildiği gibi, "Windows 8.1 with Bing" oldu.


Yazılım devinin böyle biri sürümü ortaya çıkartmasının aslında tek bir nedeni var: Daha fazla Windows 8.1'li cihazın üretimini sağlayabilmek. 9 inç'ten daha küçük ve düşük donanım özellikleri sunan cihazlarda kullanılacak olan Windows 8.1 with Bing, aslında standart Windows 8.1'den pek farklı değil. Doğal olarak Internet Explorer, varsayılan tarayıcı olarak gelecek. Bing ise, Internet Explorer'ın varsayılan arama motoru olacak. Ancak kullanıcılar, diledikleri zaman bu varsayılanları değiştirebilecek.


Bedava bir Windows sürümü kulağa hoş gelse de, son kullanıcılar bu sürümü istedikleri gibi indirme şansına sahip olamayacak. Windows 8.1 with Bing, sadece OEM üreticilerine dağıtılacak ve ancak bu sürümü içeren bir cihazı satın alanlara ulaşabilecek.


Lisans ücreti olmayan, bedava bir Windows 8.1 sürümünün, cihaz üreticilerinin iştahını kabartacağı kesin. Bakalım Microsoft'un "daha fazla üreticiye daha fazla, ucuz cihaz ürettirme" planı, Windows 8.1 with Bing ile gerçeğe dönüşebilecek mi?

Tüm Konu: Bedava Windows 8.1 artık resmi!

Resimlerle: Windows 8.1'de neler yeni?

Kaynak: www.chip.com.tr