Beklemede seçeneği seçilmiyor - Sönük

dokumaciks
08-01-2009, 01:07   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Bilgisayarımı kapat dediğmde çıkan 3 seçenekten 1 tanesi olan Beklemede seçeneği sönük gözüküyor. Bilgisayarımı beklemeye alamıyorum. Yardım ederseniz sevinirim...

HİPNOZUM
08-01-2009, 01:15   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
870 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Bilgisayarınızı otomatik olarak hazırda bekleme konumuna getirmek için

Bu yordamı tamamlayabilmek için, günlüğe yönetici olarak kaydedilmiş olmanız veya Yöneticiler grubunun üyesi olmanız gerekir. Bilgisayarınız ağa bağlıysa ağ ilke ayarları bu işlemi tamamlamanızı engelleyebilir.

Denetim Masası'nda, Seçenekleri'ni açın.
Önce Hazırda Bekle sekmesini tıklatın, ardından Hazırda bekletme desteğini etkinleştir onay kutusunu seçin, sonra da Uygula'yı tıklatın.
Hazırda Bekle sekmesi yoksa, bilgisayarınız bu özelliği desteklemez.

Önce APM sekmesini, ardından Gelişmiş Güç Yönetimi desteğini etkinleştir'i sonra da Uygula'yı tıklatın.
APM sekmesi ACPI-uyumlu bilgisayarlarda yoktur. ACPI otomatik olarak, APM sekmesini devre dışı bırakan Gelişmiş Güç Yönetimi'ni etkinleştirir.

Güç Şeması sekmesini tıklatın ve Sistemin hazırda beklemesi'nden bir süre seçin. Bilgisayarınız belirtilen süre çalışmadan kaldıktan hazırda bekleme durumuna geçer.
Notlar

Güç Seçenekleri'ni açmak için Başlat'ı, sonra da Denetim Masası'nı tıklatın ve Güç Seçenekleri'ni çift tıklatın.
Bilgisayarınızı hazırda bekleme durumuna geçirdiğinizde, bilgisayar belleğindeki herşey sabit diskinize kaydolur ve bilgisayarınız kapanır. Bilgisayarınızı tekrar başlattığınızda, bilgisayarınızı kapattığınızda açık olan tüm program ve belgeler masaüstüne geri yüklenir.
Bilgisayarınızı hazırda bekleme konumuna geçirmek için, bu seçeneği destekleyen, üretici tarafından ayarlanmış bilgisayarınız olmalıdır.
Denetim Masası'nda Güç Seçenekleri'ni kullanarak, bilgisayarınızın benzersiz donanım yapılandırması tarafından desteklenen tüm güç yönetimi seçeneklerini ayarlayabilirsiniz.
Bu ayarlar çeşitli bilgisayarlarda çok farklı olabileceği için, burada açıklanan seçenekler sizin gördüklerinizden farklı olabilir. Güç Seçenekleri bilgisayarınızda nelerin kullanılabilir olduğunu otomatik olarak bulur ve size yalnızca, denetleyebileceğiniz seçenekleri gösterir.

c.n.k
08-01-2009, 08:54   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

Üstada katılıyorum güç yönetimi ve seçeneklerini kullan.