Beklenen konsol 8 Aralıkta satışa çıkıyor!

CHIP Online
13-09-2012, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Oyunseverlerin uzun süredir beklediği konsolun çıkış tarihi, sonunda belli oldu!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bek ... -cikiyor_35913.html

Resimlerle: Karşınızda Nintendo Wii U

Nintendo, uzun zamandır beklenen oyun konsolu Wii U'nun Japonya''daki satışlarına 8 Aralık'ta başlayacağını söyledi. Konsolun diğer ülkelerdeki çıkış tarihi ise daha sonra açıklanacak. Ancak bir Nintendo yetkilisi, konsolun diğer ülkelerde de bu sene piyasaya sürüleceğini onayladı.


Konsol, iki sürüm olarak piyasaya sürülecek. Bunlardan "Basic Set", beyaz renkli olacak ve 8GB dahili bellek ile gelecek. Siyah renkli "Premium Set" ise 32GB bellek ile gelecek, ana konsol ve denetimden oluşacak. Siyah sürümün fiyatı 30.000 yen olacak. Bu fiyat, Wii'ye göre yüzde 20 daha yüksek ve Sony PlayStation 3 ile hemen hemen aynı seviyede.


Setlerin ikisi de "GamePad" adındaki tek oyun denetimiyle geliyor. Bu denetimler, dokunmatik ekrana, hareket algılama, kamera ve kaleme sahipler ve kendi başlarına bir el konsoluna benziyorlar. Üzerlerindeki küçük ekran, büyük ekranda oyun oynarken kullanılabiliyor.


Wii U, 2006'da duyurulan ve önemli bir başarı elde eden ve 100 milyona yakın satan Wii'nin halefi olarak geliştirilen bir konsol ve Nintendo, ondan çok şey umuyor.

Tüm Konu: Beklenen konsol 8 Aralıkta satışa çıkıyor!

Resimlerle: Karşınızda Nintendo Wii U

Kaynak: www.chip.com.tr