Beklenen son geldi!

CHIP Online
05-09-2012, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Asus'un en tepesinden gelen açıklama, bir devrin daha sona erdiğini ispatlıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/beklenen-son-geldi_35739.html

Asus günümüzde ürettiği bilgisayar parçaları laptoplar ve netbooklarla bilgisayar sektöründe önemli bir yer tutuyor.


Bir anda ortaya çıkan netbook kategorisinde ürettiği ödüllü Eee PC serisiyse öyle görünüyor ki artık aramızda olmayacak. Asus'un CEO koltuğunda oturan Jerry Shen, bir internet sitesinin iddiasına göre ellerinde bulunan son stokları da dağıttıktan sonra, herhangi bir şekilde yeni netbook üretmeyeceklerini dile getirdi.


Shen, aldıkları karardaki en büyük etkenin son iki yıllık dönemde patlayan tablet bilgisayar satışları ve sonuç olarak netbook satışlarının gözle görülür bir şekilde düşmesi olduğunu söyledi. Günümüzde çıkış yapan Ultrabookların sahip oldukları yüksek fiyatlara rağmen, çok daha ince olmaları, üzerlerinde SSD barındırmaları ve çok daha uzun pil ömrüne sahip olmalarının, Asus'un bu yöne doğru kaymasına sebep olduğuna değinen Shen, Windows 8 ile beraber gelen fiyatların da artık netbook'lara ihtiyaç kalmadığını gösterdiğini söyledi.


Dell çoktan netbook sektöründen çekilmiş durumda, Samsung ise geçtiğimiz aylarda, yakın zamanda netbook üretimini durduracağını beyan etmişti. Son olarak Toshiba da bu kulübe katılmış durumda. Asus ise dikkatini Transformer serisine dikmiş durumda.

Tüm Konu: Beklenen son geldi!

Kaynak: www.chip.com.tr