Belge sızdıran Samsung paçayı yırttı!

CHIP Online
01-02-2014, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Gizli Apple belgelerini sızdırmakla suçlanan Samsung, kendini ceza almaktan böyle kurtardı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bel ... i-yirtti_45143.html

Resimlerle: Patenti alınan en "garip" icatlar

Samsung, geçen sene patent anlaşmalarında kendine avantaj sağlamak için Apple ve Nokia belgelerini gizlice gözetlediği iddiaları üzerine zor durumda kalmıştı.


Samsung, iddialar üzerine böyle bir şey yapmadığını söylemişti. Şimdi ise ABD hakimi Paul S. Grewal, kararını Samsung'tan yana verdi. Gelen raporlara göre ABD Kuzey Kaliforniya Bölgesi Yerel Mahkemesi, Çarşamba günü Koreli firmanın Nokia'yla yaptığı patent lisanslama görüşmelerinde özel bilgileri kullanmadığı sonucuna vardı.


Samsung'un yasal müzakerecisi Dr.Seungho Ahn'nın iddialara göre Nokia'ya "Apple ile olan anlaşmaları biliyorum" demesi nedeniyle mahkeme (bu bilgiler "çok gizli, sadece avukatlar görebilir" olarak işaretlenmişti), firmaya uygulanabilecek yaptırımları gözden geçirdi. En fazla 50 Samsung çalışanının şirket dışındaki danışman Quinn Emanuel yoluyla Apple belgelerinin kopyalarına eriştiği, bu belgelerde sadece Nokia'yla olan patent anlaşmalarının değil, Ericsson, Sharp ve Philips ile yapılan anlaşmaların da yer aldığı söyleniyordu.


Samsung kendisini ceza yemekten şimdilik kurtarmış olsa da mahkeme, şirketin yasal temsilcilerini Apple ve Nokia'nın yasal ücretlerini karşıması için zorlayacak.

Tüm Konu: Belge sızdıran Samsung paçayı yırttı!

Resimlerle: Patenti alınan en "garip" icatlar

Kaynak: www.chip.com.tr