Bellek dünyasında yer yerinden oynadı!

CHIP Online
02-08-2013, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Geçtiğimiz aylarda iflasını açıklayan teknoloji devinin yeni sahibi, en sonunda belli oldu!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bel ... n-oynadi_41852.html

Resimlerle: USB bellekte sıra dışı tasarımlar

Apple'ın dünyaca tanınan DRAM üretici ve sağlayıcılarından olan Elpida, 27 Şubat 2012'de battığını açıklamış, aynı yılın Mart ayındaysa Tokyo Stock Exchange'den ayrılmıştı... Elpida'nın batmasın ardındansa, birçok firma dev DRAM üreticisinin peşine düşmüştü.


Ve sonunda, satın alma yarışını kazanan, Amerika'nın "Micron" isimli bellek devi oldu. Alımın ardından yapılan hesaplamalar, Micron'nun Samsung'dan sonra en büyük ikinci DRAM çip üreticisi konumuna geldiğini gösterdi. Toplamda 2.5 milyar dolar harcayan Micron, Elpida'nın 300mm DRAM üreten fabrikalarını ve firmanın içerisinde yüzde 65'lik payı olan Tayvanlı bir şirket Rexchip Electronics Crop'ta bulunan, yüzde 24'lük hisseyi de satın almayı başardı. Bu da demek oluyor ki Micron, Elpida'nın yüzde 90'lık kısmını tek seferde eline geçirebildi...


Alım pek tabi sadece hisseler üzerinde olmadı. Micron aynı zamanda Elpida'nın, içerisinde Japonya'daki devasa fabrikası da bulunan, tüm binalarını ve test tesislerini de bünyesine katmayı başardı. Bahsi geçen fabrikaların her ay 185.000 adet 300mm'lik "wafer" yani üzerinde çok kısımlı elektronik devre bulunan silikon parça üretme gücü, Micron'a aylık yüzde 45 oranında daha fazla DRAM üretme şansı tanıyacak.


Elpida'nın CEO'su, başkanı ve varis ortaklarından birisi olan Yukio Sakamoto ise, alımdan hemen sonra görevinden istifa etti ve onun yerini Yoshitaka Kinoshita aldı.

Tüm Konu: Bellek dünyasında yer yerinden oynadı!

Resimlerle: USB bellekte sıra dışı tasarımlar

Kaynak: www.chip.com.tr