Belli aralıklarla oyunda takılmalar!

ratasoy
12-01-2009, 18:35   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

 

Arkadaşlar sistemimin özellikerini aşağıda verdim.Crysis ve Farcry oyunlarında belli aralıklarla takılma yaşıyorum.Problemin yazılımsal olmaması yaptığım sayısız deneme sonucunda kanıtlandı sanırım.Burada denediklerimi yazmak istemedim çok uzun olur.Donanımsal sorun olarakta aklıma Ekran kartında bir problem olması ihtimali geliyor.Ama eski ekran kartımda da aynı problemi aynı şekilde yaşıyordum. Son olarak geçen hafta donanımsal değişiklikler yaptım.Ekran kartı,ram değişikliği ve PSU değişikliği yaptım.Bir tek işlemci anakart ve HDD değişmedi.Ben işlemcinin ısınmasından kaynaklı olduğunu düşünüyordum fakat işlemci sıcaklık değerlerim 45'in üstüne çıkmıyor.Böylede olunca işlemci değildir diyorum kendi kendime.Geçen son olarak HDD sıcaklığını ve hatalı sektör olup olmadığına da baktım ama o da sağlam.Geriye bir tek anakart kalıyor.Acaba ne gibi bir problem olabilir?Yani benim düşündüklerim bunlar.Aklınıza bir şey geliyorsa ne olur benle paylaşın yoksa kafayı yicem!Ayrıca ısınma problemi var diye donanımdan anlayan bir arkadaşıma götürdüm sabah kasayı ve ısınma probleminin olmadığını oyunda kullandığım çözünürlük değerlerini düşürmemi önerdi.Düşürdüm ver takılma birden geçti.Fakat eve geldim aynı çözünürlük değerleri fakat takılma yine oluyor.İşin içinden çıkamadım!!!

Bu arada anakartımın güncel Bios update'ini de yaptım...

Anakart : ASUS M2A-MX AMD 690V SOKET 940 (AM2)
işlemci : AMD ATHLON 64 6000 X2 (3.0 GHz)
RAM : AData 4 Gb(2*2) 800 MHz
Ekran Kartı : HIS ATI4850 IceQ Turbo
PSU : HIGHPOWER 460W
DVD-RW : LG DVD WRITER
HDD : SAMSUNG 400 gb (7200 Rpm)+SAMSUNG 160 Gb(7200 Rpm)

Ahmet_79
12-01-2009, 19:14   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,539 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

sistemde bir tek anakart iyi değil hatta bir çok kez o anakartın sorun çıkardığını duymuştum, birde ccc 8.10 sürücüsünü yükle 8.12 sürücüsünde sorun var galiba

Kaptanos
12-01-2009, 19:36   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,349 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2007

ahmet79'a katılıyorum. Bence anakartı değiştirip 780 chipsetli bir karta geçiş yaparsan çok iyi olur ve yeterlide olur diye düşünüyorum


ratasoy
12-01-2009, 21:18   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

deneyeceğim arkadaşlar çözülmezse buraya yazarım.Şu an işyerindeyim.İlginize teşekkür ediyorum.

ratasoy
12-01-2009, 21:20   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009
Kaptanos
ahmet79'a katılıyorum. Bence anakartı değiştirip 780 chipsetli bir karta geçiş yaparsan çok iyi olur ve yeterlide olur diye düşünüyorum

Dostum bu anakart AM2 desteklemiyor herhalde.İşlemciyi de değiştirmem gerekecek herhalde..

Ahmet_79
12-01-2009, 21:28   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,539 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008
ratasoy
Dostum bu anakart AM2 desteklemiyor herhalde.İşlemciyi de değiştirmem gerekecek herhalde..
yok destekliyor

# Desteklenen Soket AM2+/ AM2 İşlemciler: AMD Phenom™FX/ AMD Phenom™/ AMD Athlon™ 64 FX/AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core/AMD Athlon™ 64/AMD Sempron™

ratasoy
13-01-2009, 22:17   |  #7  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Arkadaşlar anakart problemli ama anakart alabilecek durumda değilim şimdilik.Çözüm önerisi olan var mı problem ile ilgili...

Kaptanos
13-01-2009, 22:29   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,349 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2007

Ne yazık ki benim bildiğim bir çözümü yok bunun anakart almaktan başka. Başka yolu varsa burayı takip et kesin yazarlar

01apachi
13-01-2009, 22:40   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,618 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

bak bende de xpden vistaya geçtikten sonra gta da 1 saniyeden kısa bi takılma oluyor belli aralıklarla araba sürerken..
ama xp de olmuyordu..

başka oyunlarda olmuyor..
bence sen oyun cd ni bi değiştir?

ratasoy
01-02-2009, 04:33   |  #10  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Arkadaşlar problem çözüldü.Problemin sebebi anakartımın 140w a kadar işlemcileri desteklememesiymiş.Benim işlemci 125w lık bir version.Bu yüzden anakart işlemcinin elektrik ihtiyacını karşılayamıyormuş.Anakart değişimden sonra problem çözülecek.Yorum yazan arkadaşların hepsine çok teşekkür ediyorum.

Kaptanos
01-02-2009, 05:20   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,349 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2007

Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize.

Turhost