beşiktaş'ın şampiyonluk sayısı

theironman
25-05-2016, 09:52   |  #1  
theironman avatarı
OP Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

beşiktaş'ın 2015-16 sezonunu şampiyon kapaması ve şampiyonluk sayısını 14'e çıkarması ertesi hemen 1957 ve 1958 sezonu şampiyonlukları kurcalanmaya başladı.

sadece önümüzdeki yıl da şampiyon olursa yıldız sayısını 3'e çıkaracağından dolayı rahatsızlık duyma ihtimali olan fenerbahçeliler değil, yıllardır futbol sohbeti yaptığımız galatasaraylı arkadaşlarım bile ilk defa, "sizin o iki şampiyonluğu nasıl vermişlerdi şimdi?" diye soru yöneltti bana.

wikipedia'da uzun süredir duran "list of turkish football champions" sayfasına işgüzarın biri girmiş ve beşiktaş'ın 14 yazan rakamını 12+2 olarak editlemiş. anlaşılan o ki, beşiktaş'ın bihayli muhtemel olan önümüzdeki yıllardaki başarılı sezonlarında bu şampiyonluk sayısı meselesi çok kurcalanacak.

ben bizim lehimize verilen hatalı taç kararında bile rahatsızlık duyan biri olarak incelememi yaptım. yoksa içim rahat etmezdi. yani bize şampiyonluk verilmiş, peşinen kabul edeyim kafasında olacak değilim. benim gönlüm rahat. aksini savunan, yani beşiktaş'a verilen şampiyonlukların haksız olduğunu düşünen açıp biraz araştırsın sonra da izah etsin, mantıklı tarafını bulursam kabul ederim yani ama yok. eğer türkiye futbol federasyonu avrupa'ya, "alın bu bizim şampiyonumuz, bununla maç yapın" diye bir kulübü gönderiyorsa, kendi defterine de o kulübü şampiyon olarak yazmakla mükelleftir. üstelik düzenlenen şampiyona sadece bir ili ya da bir bölgeyi de kapsamıyor. profesyonel bir ülke şampiyonası. bu kadar da basit. fanatikliğin lüzumu yok.