Beyin gücüyle çalışan oyuncak!

CHIP Online
20-01-2009, 19:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Siz düşüneceksiniz, küçük top hareket edecek... Beyin dalgalarıyla çalışan oyuncak artık gerçek...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Beyi ... -oyuncak_10546.html

Sizlere daha önce Emotiv Systems'in üzerinde çalıştığı beyin gücüyle kontrol edilecek Epoc isimli sistemi [url=""]duyurmuştuk[/url]. Fakat beyin dalgalarını ölçerek, bilgisayara iletecek olan Epoc kaskının piyasaya çıkması ertelendi. Ertelemenin sebebi kaskın henüz hedeflendiği şekilde çalışmaması. Fakat bu gecikme Barbie ile tanınan Mattel'e yaradı. Çünkü şu anda çok benzer bir şekilde çalışacak olan kendi oyuncağını piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Mattel, şu anda Mindflex adını verdiği oyuncağının arkasındaki teknolojiyi sır gibi saklıyor. Fakat sızan bilgilere göre oyuncak, takılan başlık sayesinde incelenen beyin dalgalarını, oyuncuların kendi istedikleri gibi hazırlayacakları oyun alanındaki topu yönetmek için cihaza aktaracak. Bu sayede oyuncu, topu sadece beyin dalgalarıyla oyun alanındaki engellerin etrafında dolaştırabilecek.

Küçük parçalar, küçük oyuncular için tehlikeli olabileceği için 8 yaş ve üzerine satılması planlanan oyuncağın ön görülen satış fiyatı 80 dolar yani yaklaşık 130 TL. Bakalım Mattel'in bu yeni oyuncağı, çocukların Barbie'leri bir kenara bırakmasını sağlayabilecek mi...

Tüm konu: Beyin gücüyle çalışan oyuncak!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce böyle bir oyuncak ilgi görür mü?

Fattur
20-01-2009, 21:13   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Görür tabi.Çok hoşuma gitti.ama o alandan ötede oynayamıyormuyuz?