Beyninizle Oyun Oynamanın Zevki

Kaptanos
29-01-2009, 20:16   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,349 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2007

OCZ NIA (Neural Impulse Actuator) Oyun Kontrolcüsü
Gerçek Oyuncu Kafasını Kullanır!

OCZ'den Devrim Niteliğinde Bir Ürün! Artık Beyin Dalgalarınızla Oyun Oynayabileceksiniz!
Brainfingers firmasının çeşitli özürler sonucunda hareket imkanı kısıtlanan insanların normal şekilde bilgisayar kullanabilmesini sağlayan 2000$'lık "Cyberlink" isimli cihazı temel alınarak OCZ tarafından oyun tutkunları için geliştirilen NIA, fare ve klavye ile standartlaşan PC deneyimini bir adım öteye taşımayı hedefliyor. NIA, beraberindeki yazılım sayesinde göz hareketlerinizi, beyin dalgalarınızın değişimini ve yüz kaslarınızın hareketini oyunlarda kullanılan hareket etme, zıplama, ateş etme gibi komutlara atayarak oyun deneyiminize farklı bir boyut kazandırmaktadır. Oyun içerisinde refleks olarak verdiğiniz tepkilerin omurilik-kas yolu yerine direk olarak PC'ye aktarılmasını sağlayan NIA, milisaniyelerin bile önemli olduğu oyunlarda tepki sürelerinde %50'ye varan fark yaratmakta ve normalde sadece klavye ile yapmanız zor olan komboları çok daha ileri bir seviyeye taşımanızı sağlamaktadır. Bilinçaltınızdan gelen reflekslerin oyunlardaki karakterlerinizi siz daha elinizi oynatmadan hareket ettirmesini istemez misiniz? OCZ NIA reflekslerinizi ve reaksiyon sürenizi biyosinyaller vasıtasıyla bugüne kadar görülmemiş seviyelere çekme fırsatını size sunuyor!

NIA Nasıl Çalışır?
OCZ NIA alın bandı üzerine yerleştirilen karbon-nanofiber yapılı çok yüksek hassasiyete sahip sensörler ve bunların PC'ye iletilmesini sağlayan alıcı kutusundan oluşmaktadır. Bu alın bandını resimde belirtilen şekilde taktıktan sonra sıkıştırma klipsi ile kafanızına göre ayarlayın. Ön kısımdaki 3 adet sensör göz hareketlerini ve alpha/beta kanalındaki beyin sinyallerini algılarken alın bandının ucunda bulunan ve kulağınızın üst kısmına yerleşen sensörler çene ve diğer yüz kaslarınızın hareketlerini algılamaktadır. OCZ NIA beynin 8-12Hz aralığında bulunan, rahatlama/gözleri kapama gibi durumlarda ortaya çıkan alpha sinyallerini ve 12-30Hz aralığındaki aktif konsantrasyon durumunu ifade eden beta sinyallerini algılayabilmektedir. OCZ NIA'nın gerçek potansiyeli bu beyin sinyallerinin kontrol setlerinde kullanılması ile ortaya çıkmaktadır. Çene ve yüz kaslarıyla kontrol kısa sürede öğrenilebilse de alpha/beta dalgalarının bilinçli olarak kontrolü için bir yöntem bulunmadığından en iyi çözüm refleks olarak bazı tepkileri verebilecek konuma gelene kadar aynı kontrol seti ile oyunlarda pratik yapmaktır. Tümüyle alpha/beta kanallarındaki sinyallere atanan kontrol setleriyle yapılan uzun süreli pratikler sonucunda, beynin ekrandaki zıplama ve ateş etme gibi hareketlerle o anki beyin aktivitesi arasında ilişki kurarak oyun içerisinde gerekli olduğu anda aynı sinyallerin yeniden üretimi vasıtasıyla "bilinçaltı" düzeyinde oyuncunun tepki verebilmesini sağladığı görülmüştür. Bu tepkiler refleks bazlı ve beynin o anki diğer aktiviteleri ile de çok ilgili olduğundan nişan alma, dönme gibi hassas kontrollerin beyin dalgalarıyla yapılması bugün için mümkün değildir fakat ateş etme, zıplama gibi hareketler bu dalgalar yoluyla, üstelik kas tepkilerinden çok daha hızlı şekilde yeniden üretilebilir.

Kontroller İçin Gerekli Ortalama Pratik Süresi:
- Kas Hareketleri: 30 dakika
- Göz Hareketleri (NIA sadece yatay göz hareketlerini algılayabilmektedir): 2-3 saat
- Beyin Dalgaları: 50-60 saat

NIA Konfigürasyonu
NIA'yı kullanmadan önce Brainfingers firmasının geliştirdiği kalibrasyon yazılımını kullanarak verdiğiniz tepkileri oyunlarda kullanacağınız hareketler ve tuş kombinasyonları ile eşleştirmeniz gereklidir. Kalibrasyon yazılımı öncelikle gözlerinizi sabit bir noktaya odaklayarak konsantre olmanızı sağlamaktadır. Kalibrasyon aşamasının ardından yüz kaslarınızı kullanarak oynayabileceğiniz birkaç basit oyun da yazılımla sunulmaktadır. Bu aşamaları geçtikten sonra Unreal Tournament, Crysis, Half Life2 gibi oyunlar için hazır olarak gelen kontrol setlerinden birini seçerek oynamaya başlayabilir veya kendi özel kontrol setinizi hazırlayabilirsiniz. Oyunları NIA ile kontrol edebilmek için bundan sonra yapmanız gereken size en uygun olduğunu düşündüğünüz kontrol seti ile alıştırma yapmaktır.

NIA'yı Kullanırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

    * NIA özellikle topraklamanın düzgün olmamasından ötürü oluşan şebeke kaynaklı sinyal gürültülerine karşı hassastır. Kullandığınız sistemin düzgün bir topraklamaya sahip bir prize takıldığından emin olun.
    * Kablosuz ağ cihazları, cep telefonları, kablosuz fare/klavye ve CRT monitör gibi etraflarında elektromanyetik alan yaratan cihazları NIA'nın yakınlarında kullanmayın. Bu tip cihazlar sabitlemeniz gereken baz kalibrasyon değerinin çok artmasına sebep olabilir. Bunu test etmek için alın bandını alıcıdan çıkardığınızda sinyal seviyesinin düşüp düşmediğine bakabilirsiniz.
    * Çok kuru bir cilde sahip olanların kullanmadan önce alın bölgesini nemlendirmeleri cihazın algılama şansını arttıracaktır.
    * Özellikle ilk pratiğe başladığınızda her 20 dakikada bir mutlaka mola verin.

Bunların dışındaki kullanım önerileri ve farklı kullanıcıların deneyimleri için OCZ'nin destek forumuna göz atabilirsiniz.


Detaylı Bilgi için

Hiper£l£v£nKids
29-01-2009, 20:23   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,310 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Güzel gelişme

Ahmet_79
29-01-2009, 20:27   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

vay anasına bu neyaww crysis teki nomad gibi olacağız desene:)))

waybe
29-01-2009, 20:55   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,376 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

teknoloji durmak bilmiyor valla

Kaptanos
29-01-2009, 22:36   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,349 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2007

Ben hayran kaldım arkadaşlar.

Şu zevki bir düşünün 3Boyutlu lcd monitörler piyasaya çıktı gözlüğüyle beraber alıp sağlam bir sistemde kafayada bunu takıp crysis oynamak

Yada bunlara ek olarak birde G25 direksiyon seti ve koltuğunu alıp yarış yapmak

İnsanı zevkten deliye çevirir

Ahmet_79
29-01-2009, 22:56   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

yaa zaten kalkamıyoruz başından hepten kalırız artık.

Kapalı Hesap (105749)
29-01-2009, 23:14   |  #7  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
280 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009
Kaptanos
Ben hayran kaldım arkadaşlar.

Şu zevki bir düşünün 3Boyutlu lcd monitörler piyasaya çıktı gözlüğüyle beraber alıp sağlam bir sistemde kafayada bunu takıp crysis oynamak

Yada bunlara ek olarak birde G25 direksiyon seti ve koltuğunu alıp yarış yapmak

İnsanı zevkten deliye ç

Sadece deliye çevirmekle kalmaz bir tane cocuk vardı halo3 yuzunden babası ve annesini olduren bu sefer millet etrafındaki herkesi oldururGülüş

Kaptanos
29-01-2009, 23:17   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,349 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2007

:):):):) Olur mu olur valla