bi profesyonel aranıyor

hulagu
13-11-2013, 15:51   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2013

Öncelikle bu konuyu okuyan herkese iyi günler diliyorum.

Aslında konunun yeri tam olarak burası mı bilmiyorum, değilse kusuruma bakmayın bu forumun yenisiyim. 

Ben bir internet cafe sahibiyim. mekanım sıradan bir internet cafe değil gayet modern bilgisayarlarım normal bir internet cafelere göre biraz daha üstün ve 3,5 yıldır bu işi yapıyorum. Ve layığı ile yapmaya çalışıyorum. lafı fazla uzatarak başınızı şişirmek istemiyorum.

konuya gelince rakip cafe de bi sistem var tek server üzerinden client  pc lerde oyun v.s oynatabiliyor program çalıştırabiliyorlar. bizler malum deepfreez adlı veya ona benzer programlar kullanıyoruz ve uygulamalarımıza sürekli patcler yani güncellemeler geliyor her defasında tüm pclerde tek te deepfreez açıp güncellemeleri yapıp tekrar kapamakdan gına geldi ve çoğu kezde unuttuğumuz günler müşteri güncellemeyi beklemyior ve kaçıyor. uzun bir süredirde sinek avlamaya başlayınca benimde bişiler yapmam gerek dedim.

siz saygı değer abilerimden isteğim şudur. böyle bir sistemi nasıl kurarım. tek bir server üzerinden oyunları nasıl oynatırım. yapan bir çok yer var ve ödeyemeyeceğim fiyatlar istiyorlar benimde onları verecek gücüm yok. bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

saygılarımla Bülent HULAGÜ

xDeXteRx
13-11-2013, 16:43   |  #2  
xDeXteRx avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 24
123 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013

Bülent Bey Merhabalar

öncelikle istediğiniz sistemi 2 türlü kullanabilmeniz ve hayata geçirebilmeniz mümkün.

1.si Desktop Central uygulaması ile binlerce masaüstü ve sunucuları bu uygulama sayesinde merkez bilgisayarınızdan yönetebilirsiniz.ağ sistemi denetlenmesi,çeşitli yazılımların ve donanımların algılanması ve engellenmesi,bilgisayarların güvenliği v.s gibi bir çok işlemi bu program sayesinde yapabilirsiniz.client sistemi desktop central ile oluşturmanız yeterli olmaktadır.

2. olarak da Windows 8.1 Client ve Windows Server 2012 Preview tarzı işletim sistemleri ile ağınızdaki ciahzları tam anlamıyla yönetebilirsiniz.bunun içinde kendinize bir sunucu yapısı kurmanız gerekiyor.Windows Server 2012 R2 ile Active Directory Federation Services ve Active Directory Domain Services uygulamaları ile yönetim şablonunuzu kurarak,domain yapısı oluşturularak tüm client sistemlerini policy ile tek bir sunucudan yönetim altına alabilirsiniz.

bu işlemleride ücretsiz olarak kimsenin vereceğini ve yardım sağlayacagını da sanmıyorum.

Bilginize.

iyi günler dilerim.

Son Düzenleme: xDeXteRx ~ 13 Kasım 2013 17:34
hulagu
15-11-2013, 00:03   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2013

öncelikle verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ediyorum. bahsetmiş olduğunuz serverler hakkında bilgim var. fakat oyunlar için sistem biraz farklı. bir bilgisyara kurulu 30 gb lik üstün grafikli bir oyunu aynı anda 30 masa birden tek bir server üstünden açacak ve rahtlıkla oynayabilecek veya 30 masa aynı oyunu açarken 20 masada online bir oyun açacak yükleme yapacak aynı anda bunun için ne yapmam gerekiyor onu tam olarak bilmiyorum.

muhakak bi karşılığu olmalı her emeğin kendim yapamazsam zaten bir bile yaptıracağım öncelikle kendi imkanlarımı değerlendirmek istiyorum.

ilginiz için tekrar teşekkür ederim.