biçimlenmemiş gibi görünen harddisk

oguzo
21-10-2008, 00:04   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

arkadaşlar acil yardım...

yeni aldığım seagate 500 gb hdd me xp kurdum 40gb tına. kalanıda (çalıştır- diskmgmt.msc ) den biçimledim oldu. diğer 80 gb lik harddiskimin arşiv olarak kullandğım kısmındaki bilgileri 500 gb.liğin arşiv olarak ayırdığım kısmına attım. buraya kadar herşey doğaldı. sonra vista kurmak istedim cd.sini taktım ön yükleme bölümüne geldi o yeşil ekranda biraz bekledi sonra anahtar kodu girme bölümü çıktı anahtarı giremeden elektrikler kesildi. elektrikler geldiğinde yeni harddiskten sistem açılmadı. eskiyi takıp onun xp.sinden girdiğimde hdd tek parça ve biçimlendirilmemiş olarak görünüyordu. çift tıkladığımda biçimlendir diyor. şimdi ben 500 gb.lik yeni hdd nin arşiv kısmındaki bilgilerimi nasıl kurtaracağım.
ÇOK ACİL YARDIM HEPSİ BENİM ÇOK ÖNEMLİYDİ.

Banned
21-10-2008, 00:40   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Bu konuda yzılmış o kadar çok yazı varki!! birazcık araştırsanız gerekli bilgiyi fazlasıyla bulursunuz.


Düşüncem aldığınız hata verilerinizin silindiğinen değil. Vista mbr kaydının xp nin diski okumasını engellediğindendir
1.)Eski diski çıkartıp yeni disk takın visa dvdyi boot edip normal kurulum yapın. Büyük ihtimalle eski kuruluma devam edecektir, etmezse disk seçim ekranına kadar gelip alt kısımdan diskleri yönet seçeneği ile disklerinize bakın, muhtemelen diskleriniz ve verileriniz yerlerinde duruyordur.Kurulum bitince bilgilerinize sorunsuz ulaşabilirsiniz.

2.) Yeni HDD takıp eskisini çıkartın. Xp cd ile sistemi başlatıp kurtarma konsoluna geçin.fİxmbr ve fixboot komutlarını verin exitla çıkın. Yeni diski çıkartıp eskisini takın xp yi açın. Sistem açıkken yeni HDD yi takın. Büyük ihtimal diskiniz ve bilgileriniz sorunsuz gelecektir.

3.) Xp yi açın yeni hdd yi açıp biçimledirin kurtarma programı ile bilgilerinizi kurtarın

Son Düzenleme: khramn ~ 21 Ekim 2008 00:41
oguzo
21-10-2008, 05:53   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

SORUNU GetDataBack for NTFS 3.63 PROGRAMIYLA ÇÖZDÜM. FULL SÜRÜMÜ ÇOK KOLAY BULDUM. DOSYALARIMI HİÇ EKSİKSİZ KURTARDIM. 80LİK HDD YE YEDEKLEDİM.SONRA HDD 500 GB OLDUĞU İÇİN BİOS GÜNCELLEMESİDE GEREKİYORMUŞ O YÜZDEN BİÇİMLENDİRMEDE BAŞARISIZ OLUYORDU.(HDD RAW DOSYA SİSTEMİ OLARAK GÖRÜNÜYORDU.)BİOSU GÜNCELLEDİM VE BİLGİSAYARI TEKRAR BAŞLATTIM.BİÇİMLENDİRİRKEN 128GB GÖRDÜĞÜ DİSKİ 465GB OLARAK GÖRDÜ. HIZLI BİÇİMLENDİRDİM. VE SORUN ÇÖZÜLDÜ HARDDİSKİME KAVUŞTUM. FAKAT ESKİ BÖLÜMLENDİRMEM KAYBOLDU.(2YE BÖLMÜŞTÜM) DENEME AMACIYLA TEKRAR GetDataBack for NTFS 3.63 İLE KURTARMA YAPTIM VE KURTARDI.(KURTARMA YAPTIĞIM HDD YE HİÇBİRŞEY KAYDETMEDİM.BİÇİMLENDİRMEDEN HEMEN SONRA KURTARMA YAPTIM BENİM FARKETTİĞİM %100 TÜM BİLGİLERE ULAŞTIM). SORUN KAYNAĞI SADECE SP2NİN YÜKLÜ OLMAMASI DEĞİL BİOS GÜNCELLEMESİDE GEREKİYOR. ŞİMDİ ASIL SORUN XPYİ YÜKLEDİKTEN VE DİSKİ 2YE BÖLDÜKTEN SONRA İLERİDE TEKRAR FORMAT ATARKEN BÖLÜMLER KAYBOLACAKMI? (ÇÜNKÜ XP CDSİNDEN YÜKLERKEN YİNE 131GB GÖRECEK HDDYİ:)