Bigpoint – Hakan ERSÜMER (Kaptan06) Röportajı

aggio
25-06-2011, 18:50   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

[/url]

Değerli Okurlarımız,

MMO Magazin ailesi olarak, Türkiye’de en çok oyunan oyunların yöneticileriyle, röportajlar yapmaya devam ediyoruz.
Bu hafta, Kaptan06 nickiyle tanınan, Bigpoint Türkiye sorumlusu Hakan ERSÜMER ile röportaj yaptık.

Bigpoint – Hakan ERSÜMER Röportajı

1-)Merhabalar Hakan Bey, Öncelikle Sizi Tanıyabilir miyiz ?

Adim Hakan Ersümer aslen Ankaralıyım ancak doğum yerim Almanya. Ailem 70’li yılların başında Almanya’ya çalışma amaçlı gelen ailelerden. İlköğretimimi Almanya’da tamamladım ve 1988 yılında Türkiye’ye kesin dönüş yaptık. Orta okul ve Lise eğitimimi Ankara Kurtuluş Lisesinde tamamladım. İlk üniversite eğitimim 1998 yılında Ankara Hacettepe Üniversitesi Alman Dili Edb. Bölümünde başladı. Ancak Ankara’daki eğitimim uzun sürmedi, 2000 yılında  Almanya’nın Hamburg Eyaletinde bulunan Media Bölümüne yatay geçiş yaptım. O zamanlar okulu bitirip tekrardan Türkiye’ye dönme düşüncelerim varken 11 yıldır Ankara’ya adım atamadım ne yazık ki, açıkcası çok özledim.Yaşım şu an 34 evliyim ve 2 çocuğum var.

2-)Bigpointle nasıl tanıştınız, ne zamandan beri bigpointte görev alıyorsunuz ?

Bigpoint’le tanışmam bir arkadaşım sayesinde oldu aslında. Kendisi başvurmuştu Bigpoint’te çalışmak için ancak bazı sorunlardan dolayı ne yazık ki olmamıştı bana önerdi ve şu an 4,5 yıldır burdayım.

3-)3 Ay gibi kısa bir sürede, BattleStar Galactica 2 Milyon oyuncu sayısına ulaştı ve oyun severlerin beğenisini kazandı. BattleStar Galactica’nın geleceğini nasıl görüyorsunuz, Türkiye’de BattleStar Galactica ne durumda ?

BattleStar Galactica (BSGO diyelim kısaca) bizim göz bebeğimiz. BSGO oyununda ülke sıralamsında şu an ilk 5. İçindeyiz bu yüzden bu oyundan beklentimiz  çok yüksek.Türkiye’de eminim bu yıl içinde yapılacak olan reklamlarla daha da beğenilecektir Türk oyuncuların beklentilerini de cevap verecek bir kıvama getirmeye çalışıyoruz umarım başarılı oluruz.

4-)Türkiye’de En Çok Oynanan Bigpoint oyunu hangisi?

Türkiye’ye ilk adımımızı 2008 yılında [url=http://www.seafight.com/]www.Seafight.com
 ile yaptık. Ve ilk yıl içinde en aktif oyuncu kitlesini oluşturduk. Gerçektende Almanya’dan çok daha fazla üyemiz oldu, halende öyle. Daha sonrawww.Darkorbit.com ile büyük bir başarı daha elde ettik. Casual Games olarak en büyük başarımızwww.Farmerama.com ve www.zoomumba.com oyunlarında oldu. Her 2 oyunda da yaş sınırı yoktur ve daha çok bayan üyelerin rağbet ettiği oyunlardır. Haziran ayı içinde 2 tane oyun daha sunacağız bizi takip etmeye devam edinJ.

5-)Bigpoint Türkiye’de Client oyun yayınlamayı düşünüyor mu ?

Bigpoint Browser oyunları ile adını dünyaya duyurdu şu andaki başarının temelinde bu yatıyor. Bu sebebeten dolayı client oyun üretmeyi şu an düşünmüyoruz ancak gelecekte ne olur bilinmez.

6-)Bigpoint’in ilk indirmeli (client) oyunu, Maestia’nın hedefleri neler, Son zamanlarda Türk oyuncu sayısı artan Maestia’ya Türkiye Sunucusu açılacak mı ?, Maestia gelecekte nasıl bir hal alıcak ?

Maestia BP için gerçekten büyük bir adım oldu. Maestia bizim lisanslı oyunlarımızdan ve Türkiye’de hedefimiz bu oyunu bir Seafight yada Darkorbit seviyesine getirmektir. Ülkeye yönelik bir server açılma düşüncesi şu an için yok çünkü serverler Global tutulmak istenmekte. Geçen ay içinde büyük updatelermiz oldu ve de olmaya devam edecek. Amacımız eğlenceli bir oyun sunabilmek bunun içinde Global düşünmekteyiz her ülkenin beklentisini isteğini göz önünde tutmaya çalışmaktayız.

7-) Son zamanlarda sizlere Support üzerinden göndermiş olduğumuz ticketlara 20 dakika gibi bir zamanda yanıt aldık görüldüğü kadarıyla, Destek ekibiniz çok hızlı çalışıyor. Customer Care Team  (Destek Takımı) Kaç kişiden oluşuyor, bu takım tüm bigpoint oyunlarına mı bakıyor ?

CustomerCare departmanında toplam 25 çalışanımız var. Her oyunun ayrı yetkilileri var ve günlük ortalama cevplama süremiz 2,5 saattir. Ayda ortalama 20.000 tane maile cevap verilmektedir. Ve şu anda Türkiye Destek Ekibi olarak en iyi reaksiyon zamanına sahibiz.

8-)Bigpointte kaç personel çalışıyor, Türkiye ile ilgilenen kaç personel var ?

Şirket geneli 800 kişi çivarında ve 35 farklı ülkeden çalışan bulunmaktadır. Türkiye ile ilgilenen arkadaşların sayısını tam olarak bilemiyorum ancak  grafiker ve programcı olan arkadaşlardan haberim var.

9-) Oyun severlere söylemek istedikleriniz ?
Öncelikle tüm üyelerimize teşekkürlerimi sunmak ve çok yakında yepyeni oyunların geleceğini müjdelemek istiyorum. Tüm oyunlarımızın ortak yönü bir arada hareket edebilmek bir arada eğlenebilmektir. Ben sunduğumuz oyunlar aracılığıyla yepyeni dostlukların kurulduğunu reel hayatta bir araya gelindiğini tanışılıp güzel arkadaşlıkların kurulduğunu biliyorum. Umarım sizlerde bu şekilde oyun içinde dostluklar kurarsınız ve bol eğlenceli anlar yaşarsınız.

10-) Son Olarak, MMO Magazin hakkında görüşlerinizi alabilir miyiz ?

Bence Türkiye’de internet halen gelişme aşamasında ve bu gelişme aşamasında yer almak çok önemlidir. Umarım sizde bu gelişme aşamasında yerinizi sabitlersiniz ve başarılı olursunuz. Emeği geçen her arkadaşa başarılar dilerim.

Hakan Ersümer

Bu güzel Röportaj için MMO Magazin Ailesi olarak, Hakan Bey’e teşekkürlerimizi sunarız.

 Yazının Orijinali :  http://www.mmomagazin.com/bigpoi ... an06-roportaji.html

Kaynak : MMO Magazin

Karo00
25-06-2011, 19:19   |  #2  
Karo00 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
327 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

Ahhaha kaptan06 sövesim geldi şimdi fps ile ilgili sorunum vardı çare bulamamıştınız pkk lı adamı supporta aldınız usa westte charları aldı elinden milletin bi halt olmaz bigpoint ekibinden

melen
25-06-2011, 19:40   |  #3  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,638 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Evet Darkorbitte çok iyi hatırlıyorum ş...ler "Kürt, PKK" vb. diye klanlar açıyorlardı...

Karo00
26-06-2011, 16:15   |  #4  
Karo00 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
327 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

Aynen ben az uğraşmadım o O... cocukları ile  hile yaparken videolarını çekiodum kaptana atıyodum adamlar ben felan yemediler en son almışlar adam supporta benim charı aldı elimden demek hakan beyde onlardan

curlyhair
26-06-2011, 17:43   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
184 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010

Vatana,millete,bayrağa ihanet edenlerin bu forumda yeri yoktur...

madamlar
19-07-2011, 21:59   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2010

http://www.joygame.com
wolfteam:
kullanıcı adı: pckolik12
parola : pckolik12


http://s14.gladiatus.net/
kullanıcı adı: osmanlidevleti
parola : 123456


http://s13.gladiatus.net/
kullanıcı adı: DumbeldoR
parola : 123456

http://www.darkorbit.com/
kullanıcı adı: »  S Λ ® S I C I  «
şifre : şamar 80842


mail: [email=alikavlogan1@hotmail.com]alikavlogan1@hotmail.com[/email]
mail şifre: 27395198532
iyi tatiller.