Bild'den Türkler'e Euro 2008 sürprizi

CHIP Online
12-06-2008, 00:09   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Almanya'nın önemli gazetesi Bild, sitesinde Euro2008 boyunca açık kalacak Türkçe bir sayfa hazırladı

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Bild ... -surprizi_7290.html

Almanya'nın önde gelen günlük gazetelerinden Bild, Avrupa Şampiyonası süresince geçerli olmak üzere, internette "bild.de" adresinde Türkçe haberlerin yer aldığı bir sayfa açtı.

"Avrupa Şampiyonası süresince bild.de şimdi Türkçe" başlığıyla açılan sayfada, önemli spor ve magazin haberleri yayınlanıyor.

Euro 2008 Avrupa Şampiyonası'ndan haberlere geniş şekilde yer verilen sayfada, "Tebrikler bild.de" başlığıyla Türklerin söz konusu sayfayla ilgili olumlu görüşlerine de bir video görüntüsüyle yer verildi.

Türkçe sayfa açma fikri güzel bir fikir olsa da, Bild gibi önemli bir gazetenin internet sitesinden beklenmeyecek hatalar da hemen göze çarpıyor. Bu hataların başında ise yapılan imla hataları geliyor. Türk milli takımının İsviçre zaferi sonrasında açılan manşette yazan "Fatihin arslanari" cümlesi de bunun en güzel kanıtı.

Türkçe sayfalara ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli.

Güncelleme: Türkçe sayfalarda yer alan "Fatihin arslanari" cümlesi, haberimizin yayına girmesinden kısa bir süre sonra düzeltildi...
chip.com.tr - AA

Tüm konu: Bild'den Türkler'e Euro 2008 sürprizi

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Türkiye Euro 2008'de üst tura çıkabilecek mi?

Reborn91
12-06-2008, 00:22   |  #2  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

vallahi bilmiyorumm...
daha az once girdim eve..
bir maç izledim hayatımda böyle ma izlediğimi hatırlamıyorum.. bizim mahalle tayfası parka 37 ekran bir tv ve anten getirmişler.. yetmezmiş gibi elektrik direğinden(!) elektrik çektik... ölüm korkusuda yok bizde :D:D:D mahallenin ortasında parkta 20 kişi maç izledik bir bagırıyoruz millet cama cıkıyor.. süper akşamdı yanii... ama Türkiye'nin bu oyunla çıkması birazcık zor gibi gorunuyor..