Bilgisayar Açılışına Şifre

Alparslananadolu
28-11-2008, 14:18   |  #1  
Alparslananadolu avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
642 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Bilgisayarınızın başkaları tarafından açılmamasını istiyor iseniz, ayrı bir programa ihtiyacınız yoktur.
Bunun için Windows XP'nin kendi içinde bir güvenlik uygulaması vardır. Bunu kullanabilmeniz için BAŞLAT/ÇALIŞTIR'a SYSKEY yazmanız yeterlidir.

Açılan pencereden GÜNCELLEŞTİR'e tıklayınız. İkinci bir pencere karşınıza gelecek ve buradan BAŞLATMA PAROLASI'nı işeretleyin. Açılış parolanızı iki kez girin, TAMAM deyin. Hepsi bu kadar.

Bu uygulama başka yöntemler de sunuyor. En son pencerede yeralan SİSTEMİN ÜRETTİĞİ PAROLA kısmınıdan BAŞLANGIÇ ANAHTARINI DİSKETTE SAKLA seçerseniz, başlangıç anahtarını bir diskete saklar. Bu disket olmadan bilgisayarınızı kimse açamaz. (Siz de disketi kaybetmeyiniz.)

Sonradan vazgeçtiniz ve şifreyi iptal etmek istiyorsunuz. Tekrar ÇALIŞTIR'a SYSKEY yazıyoruz, GÜNCELLEŞTİR/BAŞLATMA PAROLASI çentiğini iptal edin, alt kısımda yeralan BAŞLANGIÇ ANAHTARINI YEREL OLARAK SAKLA'yı seçin. TAMAM deyin. Şifreniz iptal olmuştur.


ÖNEMLİ NOT: Arkadaşlar, bu bir sistem şifresidir ve başkaları tarafından kırılması zordur. Bu nedenle şifrenizi unutursanız mesuliyet kabul etmiyoruz.

Son Düzenleme: Alparslananadolu ~ 28 Kasım 2008 14:21