Bilgisayar açılıyor ama ekran gelmiyor

yusuf özyer
08-07-2015, 01:49   |  #1  
yusuf özyer avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2015

hocalarım öncelikle selamın aleyküm 
hocalarım ben bilgisayarı  geçen güne kadar kullanıyordum son günlerde kasılmalar iyice artı ve en sonunda sabah bilgisayarı açınca windows başlatılıyor yazısı geldiğinde bilgisayar resetleniyordu. araştırdım biraz ve genel olarak işlemcinin macunu bittiğini dediler. bende macunu değiştirdim hakikaten de bitmiş ardında tekrar bilgisayarı bağladım ve kasanın düğmesine bastım başlangıçta ekran geldi windows başlatılıyor yazısı felan geldi ve orayı geçtikten sonra resetlemedi ama ekranda sadece fare imleci gözüküyordu ve hareket ediyordu . birkaç saat beklememe rağmen gelmedi  acaba bilgisayar açıldımı ki diye hoparlörü de açtım başlangıç seside gelmedi 
bilmem anlatabildimmi daha önce bu şekilde konu açıldıysa affola intenetde gene araştırdım genelde sorun hiç ekran gelmemesi gibi ama bendeki gibi arıza bulamadım

badwizard
08-07-2015, 16:19   |  #2  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Sorunun yazılımsal gibi duruyor, internette macun bitmesi gibi garip bir terim var nedense çokta yaygın ama soğutucu macunu mazot gibi zamanla biten bir şey değildir, eğer işlemci montajı yapılırken soğutucu hatalı takılmış ise ve arada boşluk kalmışsa aradaki macun zamanla azalır ki zaten azalmasınıda beklemeden soğutucuyu tekrar monte etmek gerekir.

Soruna dönecek olursak makinanın windowsa çıkmasını engelleyen bir sorun var tabi bunu sende biliyorsun zaten, bunun ana nedenleri sisteme son kurulan uyumsuz donanım sürücüleri yada sistemin başlangıcında çalışan program servis veya virus olabilir, bunu anlamak için makina açılırken F8 tuşuna basarak sistemi güvenli modda açablir, başlangıçta arıza yaratan şeyi bulup silebilirsin, güvenli modda işin bittiğinde makinayı yeniden başlattığında normale dönecektir.
eğer sorun devam ederse aynı yöntemi tekrar deneyerek soruna neyin neden olduğunu tekrar kontrol etmen gerekebilir.

Diğer bir sebep ise hatalı disk olabilir eğer windowsun hayati dosyalarının bulundugu sektorlerde hasar varsa windows başlatılamayabilir bu durumda yine güvenli modda chekdisk yaparak sorunu çözmeyi deneyebilirsin, bu işe yaramazsa diski başka bir makinaya bağlayarak onarmayı denemekte işe yarayabilir.

HaKYoLCuSu
27-07-2015, 03:57   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2015

Hiç kendini yorma yeniden Windows kur donanımsal hata yoksa kesin düzelir