Bilgisayar Açılmıyor

yamuq
29-12-2016, 23:08   |  #1  
yamuq avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2016

Merhaba arkadaşlar,

Acer Aspire 5943g model bilgisayarım yavaşladığı ve ısınma sorunu yaşadığım için format attım. Format sonrasında Acer'ın kendi sitesinden driverlarını indirip yükledim. Bu yüklemeler esnasında Acer sitesinde bu model bilgisayar için Bios update'leri farkettim (https://www.acer.com/ac/tr/TR/content/support-product/2437?b=1). İlk update i indirdim ve yüklemeye tıkladıktan 5-6 sn sonra bilgisayar birden kapandı.

Şimdi bilgisayar açılmıyor, elektriğe bağladığımda şarj soketinin yanındaki "Şarj olduğunu gösteren" ışık dahi yanmıyor. Açma tuşuna bastığımda hiçbir tepki vermiyor. Açma işlemini yalnız batarya takılıyken, yalnız elektriğe bağlıyken ve hem batarya takılı hem elektriğe bağlıyken tüm versiyonlarda denedim hiçbir işar yok bilgisayarda. 

Bazı forumlarda statik elektriklenmeden bahsedenler olmuş, bataryayı ve şarj cihazını söküp güç düğmesine basılı tutarak elektriklenmenin giderilebileceği şeklinde yorumlar yapılmış  Bunu da denedim çözüm olmadı.

Acaba BIOS pilini çıkarıp taksam düzelir mi diye söktüm bilgisayarı.

İlişiğe eklediğim fotoğraftaki BIOS pilinin + - kutuplarını iletken dokundurarak kısa devre falan yaptırmayı denedim. BIOS reset için herhangi bir soket göremediğim için bu işlemi yaptım, çözüm olmadı. Pil sökülemiyor bu modelde, lehimli durumda + - kutupları pil'e.

Sonuç olarak tekrar topladım bilgisayarı, çabalarım sonuç vermedi. İlla ki bir bilgisayarcıya götürmeli miyim? Herhangi bir çözümü olan var mı bu sorun için? Sorun nerede olabilir?

Sistem Bilgilerim
excel_mustafa
26-01-2017, 23:52   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,445 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

bios yazmayı bilen bi bilgisayarcıya götürmelisin