Bilgisayar aile hayatına zarar veriyor (mu?)

viking20
13-10-2008, 18:27   |  #1  
viking20 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

Bilgisayar aile hayatına zarar veriyor

TV'den sonra bilgisayar da ailedeki iletişimin kopmasına sebep oluyor.
Bilgisayarlar iş ya da ev hayatının ayrılmaz parçası haline gelmiş durumda. Her türlü DVD ve VCD'nin izlenebildiği TV kartı takılarak TV de izlenebilen bilgisayarlar sinsi bir şekilde çocuklardan daha çok yetişkinleri olumsuz yönde etkiliyor.
Son yıllarda psikiyatristlere başvuranların büyük çoğunluğunu ailesiyle iletişim kuramayan insanların oluşturduğu belirtiliyor.
Kayseri Erciyes Üniversitesi Medikososyal Sağlık Merkezi hekimlerinden Psikiyatrist Dr. Yıldız Özkan Dereli kontrolsüz olarak kullanılan bilgisayarların kişiyi ailesinden ve toplumdan uzaklaştırdığını vurguladı. Tehlikenin fark edilmeden büyüdüğünü dile getiren Dr. Dereli işten eve gelen birçok ebeveynin ailesine ve yakınlarına vakit ayırmak yerine gece yarılarına kadar bilgisayarla ilgilendiğini vurguladı. İş gereği mecburi çalışmaların dışında internet oyun veya başka sebeplerden dolayı yetişkinlerin çocuklardan daha fazla bilgisayar başında vakit geçirdiğinin altını çizen Dr. Dereli "Bu durum belli bir süre sonra kişilerde alışkanlık haline geliyor ve hastalık boyutuna ulaşıyor. Amacı dışında kullanılan her şeyde olduğu gibi teknolojinin de amacı dışında gereğinden fazla kullanılması insan sağlığı kadar sosyal ve aile ilişkilerini de derinden etkiliyor." dedi.
Bilgisayar bağımlısı kişilerin sosyal ilişkilerinin hiç farkında olmadan yavaş yavaş zayıflayacağına ve içe kapanma sorunu ortaya çıkacağına dikkat çeken Dereli "Bu durum olumsuz vakalarda kişiyi bunalıma düşürür. Aile içi huzursuzluklar başlar ve daha ileri aşama olan aile içi kavga ve boşanmalara kadar giden sorunlar da ortaya çıkabilir." diye konuştu.
_------------
Edit:evet,ifrata kaçmayalım,ilişkilerimizin bozulmasına fırsat vermeyelim,aile saadetimizi herşeyin üstünde tutalım ltf.

Son Düzenleme: viking20 ~ 13 Ekim 2008 19:31
omer_6134
13-10-2008, 19:00   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,789 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

Evet doğru. Fakat bilgisayar içinde yalan (bana göre) haberler yayınlanıyor. Gözlere zararı varmış ? Ben miyopum ve bilgisayardan olduğunu söylüyor herkes. Ama hayır ! Araştırın görün ...

HİPNOZUM
13-10-2008, 19:10   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
870 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Asosyal bir hayata ittigi kesin

Son Düzenleme: HİPNOZUM ~ 13 Ekim 2008 19:11
omer_6134
13-10-2008, 19:11   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,789 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007
HİPNOZUM
Asosyal bir hayata ittigi
Başka bir dünya diyelim Gülümseme

AYKANUS
13-10-2008, 23:21   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
329 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

Evet bazı sapıkça ve ahlaksız yayınlar insanlara zarar veriyor bir çok yönden Bunu engelleye bilirler
Bazı insanlar sansür kalksın diyorlar ama bu gibi şeylere sansür mutlaka gerekiyor

Bilgisayar başında çok zaman geçirenler otistik bir yapıya
bürünüyorlar sosyal hayattan uzaklaşmaya başlıyorlar iletişim bozuklukları ortaya çıkıyor şunu bilmeliyizki herşeyin aşırı yapılanı insana yayar değil zarar verir Allah bilir belki bizde soyutlanma içerisindeyiz.

qazx
16-10-2008, 20:38   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
560 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

yorum yazan tüm arkadaşlara katılıyorum.fakat ben bu gidişatın dahada kötüye gideceğini ve insanların bu teknoloji yumağı içinde kaybolup gideceği endişesine hakimim.artık teknolojinin hızına yetişmek nerdeyse imkansız hale geldi.nerdeyse saat başı yeni birşey icat oluyor.bilgisayarların insan hayatını olumsuz etkilemesindeki en büyük faktörlerden biride internet tir.internet sayesinde dünya bir misket kadar küçülmüştür ve gizli saklı hiçbirşey kalmamıştır.internet ortamına kapılan insanlarda buna paralel olarak kendilerine ayrı bir dünya yaratıp,bu alemin içinde yitip gitmektedir.kısacası dostlarım ben bu konuda oldukça endişeliyim.yoksa gelişen teknoloji insanlığın ve insan ilişkilerinin sonu mu ? ne dersiniz?

ayhanozmen
16-10-2008, 21:06   |  #7  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Teknoloji ne dersek diyelim gelişmeye devam ediyor.Geliştirinlerinde Nobel gibi iyi yaptıklarını zannedip sonra da "ne yaptım ben" demelerine gerekte kalmıyo çünkü gelişen teknolojinin insana günlük hayatta sağladığı kolaylıklar kesinlikle gözardı edilemez.Bilgisayarların insanları ASOSYAL kişiliklere büründürdüğü doğrudur ama bunun yanında aritmetik işlemleri hesap makinesine ihtiyaç duymadan yapar bir haldeyken 2+2yi bile hesap makinesiz toplayamayacak bir hale getirdiği (kısacası TEMBELleştirdiği)nide belirtmek isterim.Aile içi nasıl bir etkisi olur konusuna gelirsem; şahsen 2+2=4 hesabını kafasından yapamayan bir bayanla evli olmak istemem.