Bilgisayar baslamiyor

HPQ-User
03-06-2009, 21:54   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 27
30,997 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

 

kelile sormuş:
Merhaba,
Bilgisayari yeni topladim. Power dugmesine basinca calismaya basliyor ama monitore goruntu gelmiyor, 'no video input' mesaji veriyor. Anakart'tan bip sesi gelmiyor, harddisk calisiyor mu calismiyor mu tam anlayamadim. Anakartta butun fanlar calisiyor, isiklari vs. yaniyor. Sorun neden kaynaklaniyo olabilir? Cevaplarsaniz sevinirim. Simdiden tesekkurler.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
asus rampage II extreme anakart
intel core i7 975 islemci
ocz reaper 2000 mhz 3x2gb 2000 mhz ram
500 gb sata seagate harddisk
zotac gtx 295 ekran karti
highpower 1000w power supply

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.0.10) Gecko/2009042316 Firefox/3.0.10

Mustafa@PC
03-06-2009, 21:58   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Ramleri tek tek denermisin ?

Yüksek ihtimal ramlerden olabilir ?

Diğer yandan kurulum sırasında anakartta statik elektrikte birikmiş olabilir.Değişik yöntemler var ramleri bir deneyin,sonucu buraya yazın...

Kelile
06-06-2009, 14:54   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

Ramlerden kaynaklanıyormuş.
Ramlerin dizilmini değiştirdim. Hepsini aynı kanala dizmiştim. İkisini ayrı kanala, diğerini biriyle aynı kanala dizdim. Şu an gayet düzgün çalışıyor, 64 bit işlemci 6 gb olarak görüyor, sorun halloldu.
Teşekkürler.