Bilgisayar Çalışmıyor Acil Yardım

tBox
21-07-2011, 21:21   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
388 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

 

Hemen problemi yazayım bugün bilgisayar aldık monte ettik felan ışıklar yanıyor fan çalışıyor sonra otamatik fan(İşlemci fanı da)  duruyor anakartın bazı yerlerinde ışık rengi yeşilden kırmızıya dönüyor

Kasam da 750 watt psu var haf 912 model 
Anakart  z68 ud7-b3
İşlemci i7 2600k 
Ekran kartı gtx 580
ram 8gb ripjawsk 

Daha bilgisayarda hiç bir işletim sistemi yüklü değil  yani bios fln yok ortalıkta sizce sorun ne olabilir psu yetersiz kalmış veya ramlerde uyumsuzluk filan

Son Düzenleme: tBox ~ 21 Temmuz 2011 21:32
tBox
21-07-2011, 21:35   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
388 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

kimsede fikir yok mu ne olabileceği hakkında
 

irfankeskin61
21-07-2011, 21:36   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,248 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007
Alıntı: tBox  
Daha bilgisayarda hiç bir işletim sistemi yüklü değil  yani bios fln yok ortalıkta sizce sorun ne olabilir psu yetersiz kalmış veya ramlerde uyumsuzluk
 
Bios yüklü gelir. Bios olmasa nerden başlayacak bilgisayar?
PSU o sisteme yeterli. Ramler ram portuna oturuyosa uyumludur. Belki yerine tam oturtmamış olabilirsin ya da düzgün takamadığın parça olabilir sistemde.

tBox
21-07-2011, 21:43   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
388 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

bios yüklü derken ?
Sistem toplama biz birleştirdik. Ramlerde tam oturuyor o click sesini duyuyorum  tam olarak söyleyeyim açtık bilgisayarı ledler filan yandı her şey tamam sonra monitöre no signal geldi monitör beklemeye aldı bilgisayarın bütün parçaları durdu ama kapanmadı sonra tekrar aynı şey bunu 3-4 sefer yaptı acaba neden oluyor???

irfankeskin61
21-07-2011, 21:52   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,248 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

Bios anakarta yüklüdür ve sistem başlarken her zaman önce bios açılır sonra bios tanımlı olan belleğe başvurur işletim sistemi varsa başvurduğu yerde açılır. olmadı tanımlı 2. belleğe geçer falan. Biosla alakası yok. Başlarken bios ekranının gelmesi lazım. Gelmiyosa sistem başlayamıyo. Ekrankartının ve diğer parçaların bağlantıları tammı diye kontrol et. Daha önce benimde başıma geldi işlemciyi yerleştirmeden önce çok küçük bir plastik parça işlemci yuvasına düştüğü için sistem başlayıp hemen kapanıyodu muhtemelen bağlantıları ile ilgili bir problem vardır. Olmadı götürürsünüz bir bilgisayarcıya çözer sorunu.

Jubei76
21-07-2011, 21:54   |  #6  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Şu anda işletim yüklü olmaması bios olmadığı anlamına gelmiyor bu bir sorun değil ayrıca sistemi kasa içinde değil kasa dışında  tek modül bir ram ile kurmayı deneyin ayrıca başıma geldiği için söylüyorum sıfır anakart bile arızalı olabilir.

tBox
21-07-2011, 22:03   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
388 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

biraz önce her şeyi anakarttan kaldırdık sadece güç kaynağı anakarta bağlıydı gene aynı hatayı veriyor anakartın sorunlu olacağını hiç zannetmiyorum ama

Jubei76
21-07-2011, 22:15   |  #8  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009
Alıntı: tBox  
biraz önce her şeyi anakarttan kaldırdık sadece güç kaynağı anakarta bağlıydı gene aynı hatayı veriyor anakartın sorunlu olacağını hiç zannetmiyorum
anakart arızalı olabilir neden olmasın kul yapısı bu,ramler uyumsuz olabilir,bağlantılar tam olmamamıştır buda olabilir ?

Fenerlist34
21-07-2011, 22:31   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
603 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

sen en iyisi kasayla birlikte pc yi topladığın yerin yolunu tut bi de orda baksınlar nerde ne olduğu anlaşılır..

tBox
21-07-2011, 22:33   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
388 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

internetten sipariş ettim vatandan

hayqo12
21-07-2011, 22:37   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
364 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

Ramlerin kaç MHz?

tBox
21-07-2011, 22:39   |  #12  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
388 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

1600 mhz hayır anakartta yeni modelde iyi z68-ud7-b3

Fenerlist34
21-07-2011, 22:46   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
603 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

ramleri tek tek dene olmazsa elinde başka marka başka ram varsa onlarla bi dene bir de tüm bağlantıları doğru yaptığına emin ol anakartın kullanma klavuzunda neyin nere gelceği ayrıntılı yazar..

tBox
21-07-2011, 22:50   |  #14  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
388 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

kardeşim herşeyi çıkardım ramleride gene aynı problem bios sesi bile gelmiyor ram için o kadar başlangıçta

Fenerlist34
21-07-2011, 22:57   |  #15  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
603 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

elinde alternatif başka bi anakart falan varsa parçaları tek tek denemen gerekir yoksa hatayı bulmak zor yakınlarda bi bilgisayarcı varsa götür parçaları tek tek dene arkadasların dediği gibi anakartta sorun olabilir.. sorunu çözersen vatanbilgisayarla iletişime geç arızalı olan parcayı bire bir değiştirirler.

tBox
21-07-2011, 23:01   |  #16  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
388 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

başka çarem yok gibi gözüküyor yarın anakartıda alıp gidicem bakalım ne olacak peki giderken rami filn da alıyım mi yoksa direk saf anakart ve işlemci şeklindemi gideyim

Fenerlist34
21-07-2011, 23:04   |  #17  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
603 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

özellikle ramleri ve PSUyu al  hatta garanti olsun diyosan kasayı yüklen götür. ;)

mburak12345
21-07-2011, 23:06   |  #18  
mburak12345 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,242 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2010

tüm parçaları garantiye yolla bozuk olan tamir edilir gelir diğerleride sağlamsa geri gelir zaten. :D komik ama napalım :D

Fenerlist34
21-07-2011, 23:08   |  #19  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
603 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007
Alıntı: mburak12345  
tüm parçaları garantiye yolla bozuk olan tamir edilir gelir diğerleride sağlamsa geri gelir zaten. :D komik ama napalım :
tüm parçaları göndermenin manası yok  yarın başka bi anakarta tüm parcaları takar sağlam çalışırsa sadece anakart bozuktur onu gönderir birebir değiştirirler zaten vatanbilgisayar o konuda müşterilerini tutar..

mburak12345
21-07-2011, 23:18   |  #20  
mburak12345 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,242 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2010

kardeşim şaka amaçlı yazdık zaten :D hata tespit yapılacak illaki :D

Mr.ED
22-07-2011, 13:08   |  #21  
Mr.ED avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
417 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

Biraz saçma olabilir ama kasa ön panel yuvalarını doğru taktın mı? Ses gelmiyor diyorsan ya anakart bozuktur ya da sistem ön panellerini yanlış takmışındır. Ama yanlış taksan bile yeinede sistemin açılması lazım.

tBox
22-07-2011, 19:45   |  #22  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
388 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

Beyler çözdüm sorunu hep büyük problemlerin altında küçük şeyler olur ya bende ilk defa monte ettiğim için anakarta gitmesi gereken 2 güç kablosundan birini takmışım

Jubei76
22-07-2011, 22:03   |  #23  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009
Alıntı: Jubei76  
anakart arızalı olabilir neden olmasın kul yapısı bu,ramler uyumsuz olabilir,bağlantılar tam olmamamıştır buda olabilir ?
Kendimden alıntı yapıyorum :) 
bağlantılar tam olmamamıştır buda olabilir

Geçmiş olsun ve güle güle kullan.