Bilgisayar kasasından bildiğin uçak sesi geliyor

Luktoth
28-01-2015, 20:31   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2015

Merhaba baylar, bayanlar.

Fotoğrafda görüldüğü gibi sağdaki fanın arkasından geliyor ses. Ama soldaki fanı elimle durdunca ses biraz kesiliyor ama hala ses gelmeye devam ediyor. Bilgisayarı ilk açtığımda çok aşırı ses geliyor ve devam ediyor. Önceden bilgisayarı açtıktan 5 dakika sonra ses tamamen kesiliyordu. Ama 2-3 gündür kesilmiyor, azda olsa ses gelmeye devam ediyor. Bilgisayarı tekmeleyince ses gelmiyor ama ufak bir masaya vurulmada, kasaya vurulmada ses tekrardan başlıyor. Tozunu aldım, yağladım işe yaramadı. Bilgisayarı yaklaşık 7 yıldır kullanıyorum ve hiçbir parçası daha değişmedi. Lütfen yardımcı olun.

Bu sorunun kabul edilmiş çözümüne hemen ulaşmak için tıklayın
Sistem Bilgilerim
badwizard
29-01-2015, 13:09   |  #2   ÇÖZÜM
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Bilgisayarın çalışırken asla darbe veya sarsıntıya maruz bırakma, bu hdd plakaları üzerinde fiziksel hasara neden olabilir, makinanın gürültü yapma sebebi fanlar ve onları değiştirerek sorunu çözebilirsin.

fanları değiştirmek istemiyorsan yada sorunun sebebi hakkında merak içindeysen gürültü sebebi fanların çekirdeğinde bulunan mil kuruduğu için sürtünme katsayısı yükselir buda fanların daha yavaş dönüp gürültü yapmalarına neden olur, bu konuda beceri sahibi olduğunu düşünüyorsan fanları yerinden çıkardıktan sonra arka yüzünde bulunan etiketi maket bıçağı yada çok ince ucu olan bir şeyle kaldır, hemen altında plastik bir tapa bulunur onuda çıkartıp çekirdekteki mile ulaşırsın, milin ucundaki halkayıda çıkartırsan pervaneyi çekerek çıkartabilirsin, sonrasında mili ve yuvayı ince gres yağıyla kapladıktan sonra fanı tekrar monte edip yerine takabilirsin, artık uzunca bir süre ses yapmayacaktır.

badwizard bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 2 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Luktoth
12-06-2016, 15:53   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2015

Biraz hort olacak ancak konuyu gördüm ve başka aynı sorunu yaşayan arkadaşlarımın olabileceğini ve bu konuyu görebileceğini düşündüğüm için yazıyorum.


Sorun güç kaynağının fanındanmış. Aynı soruna sahip olanlar sesin güç kaynağından gelip gelmediğine dikkat etsin.