Bilgisayar Kendi Kendine Reset Atıyor

4266
04-02-2013, 21:02   |  #1  
4266 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2013

 

Merhaba. Benim 512MB ramli bilgisayarım var. Büroda eski bilgisayarların içinden parça sökerken ramleri kullanmayı düşündüm. 2 tane 512lik ram taktım. Toplam 3 ram ile 1.50GB oldu. Hızda problem yok gayet iyi gidiyordu fakat 10-15 dk çalışıp reset atmaya başladı. İnternette biraz araştırdım, en çok Ram-Anakart uyumsuzluğu kanısına vardım. Şu anda anakart ile tam bilgim yok ama marka Gigabyte. Yarın özelliklerini bulup buradan yorum olarak vereceğim. Sizce sorun nerede, çözüm yolu nedir? Şimdiden teşekkürler.

Son Düzenleme: 4266 ~ 04 Şubat 2013 21:10
murat5038
04-02-2013, 21:24   |  #2  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

Ram modelleri Anakart modeli işletim sistemi bu bilgiler lazım Çoğunlukla 3 tane takmandan ve mhzleri aynı olmadığındna oluyor olması lazım.

DiamondMines
04-02-2013, 23:05   |  #3  
DiamondMines avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 988
10,391 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

Sistemin bütün özelliklerini yaz ona göre bakılsın.

4266
05-02-2013, 09:41   |  #4  
4266 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2013

Bir de Internet Explorer hata raporu hazırlandı falan diyor, kendini kapatıyor. Ramlerden mi oldu acaba? Buyrun sistem özellikleri.

İşlemci : Intel Celeron Inside Northwood 2.00GHz
----------------
Anakart : Gigabyte 8IE2004P
Chipset : Intel i845E
BIOS : Award Software F4
----------------
Hafıza : DDR 1536MB
Ram1 : DDR 512MB PC3200 (200 MHz)
Parça Numarası : 64M5XU-40C
Ram2 : DDR 512MB PC3200 (200 MHz)
Üretici Firma : Micron Technology
Parça Numarası : 8VDDT6464AG-40BD1
Ram3 : DDR 512MB PC3200 (200 MHz)
Parça Numarası : 89L5KDL0-1RDG
----------------
Grafikler : NVIDIA GeForce FX5500 NV34 256MB

DiamondMines
05-02-2013, 12:24   |  #5  
DiamondMines avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 988
10,391 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012
Alıntı: 4266  
Bir de Internet Explorer hata raporu hazırlandı falan diyor, kendini kapatıyor. Ramlerden mi oldu acaba? Buyrun sistem özellikleri.

İşlemci : Intel Celeron Inside Northwood 2.00GHz
----------------
Anakart : Gigabyte 8IE2004P
Chipset : Intel i845E
BIOS : Award Software F4
----------------
Hafıza : DDR 1536MB
Ram1 : DDR 512MB PC3200 (200 MHz)
Parça Numarası : 64M5XU-40C
Ram2 : DDR 512MB PC3200 (200 MHz)
Üretici Firma : Micron Technology
Parça Numarası : 8VDDT6464AG-40BD1
Ram3 : DDR 512MB PC3200 (200 MHz)
Parça Numarası : 89L5KDL0-1RDG
----------------
Grafikler : NVIDIA GeForce FX5500 NV34

En son takdığın ramı çıkar ve öyle dene bakalım.

murat5038
05-02-2013, 18:55   |  #6  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

Biosunuz güncel değil


Ramlaeriden Çoğunun kaydı bulunmuyor googlede.Ancak vermiş olduğun bilgilere göre hepsi aynı mhzde.

Ramleri tek tek dene 1 tane tak dene Aç Oldumu Çıkar diğerini tak Öyle deneye deneye Eğer birinde çalışmazsa o rami ele ve diğerleri tak.

Eğer yine çalışmaz ise bir ihtimal işlemci psb si yetmiyor.Bios güncellemeyi bilmiyorsan Uğraşma bir bilgisayarcıya yaptır.Hem birde o dener orda çalışıp çalışmadığını.

Bios güncelledikden sonra çalışma ihtimalleri daha yüksek.

alisaka
10-02-2013, 15:42   |  #7  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2013

veya pc eskili olduğu için işlemcin fazla ısınıyordur ve restart atıyordur

4266
15-02-2013, 21:01   |  #8  
4266 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2013

Ram sayısını 2'ye düşürdüm, artık problem yok. Hepinize teşekkürler.Onay

ahprl34
08-02-2014, 05:32   |  #9  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2014

Merhaba Arkadaşlar Ben 1 GB Ram Kullanıyordum 2GB Ram Taktırıp 3 e Yükselttim ve Windows 7 yaptırdım Kullandıgın sürece bir sıkıntı yoktu Ekran Kartımda'ki sorun dolayısıyla ekranım gidip geliyordu Bilgisayarcıya götürdüm ekran kartı garantiye gidip gelene kadar kasam bilgisayarcıda kaldı ekran kartı geldiginde ise Bilgisayarım reset atmaya falan başladı ekran kartı aynı marka yenilenip 0 ı takıldı.. 
Arkadaşlar Ramleri Sökün deneyin diyor birazdan deniyecegim Başka bir yöntem varsa söyleyin... 
Oyuna Girerken falan degil masaüstündeyken falan sürekli reset atıyor bazen atmadıgı oluyor oynuyorum oynuyorum atıyor ısınmayla alakası yok bence Lütfen cevap bekliyorum kafayı yemek üzereyim