Bilgisayar Mühendisliği vs Endüstri Mühendisliği

Kolarnet
04-08-2021, 00:06   |  #1  
Kolarnet avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2021

Arkadaşlar selamlar. Sınav sonucum geldi ve tercihler için araştırmalar yapıyorum. Sıralamam 39 bin, üniversite tavsiyelerinize de açığım. Şimdi asıl konumuza gelelim:

Ben bilgisayarın üstüne doğmuş, çocukluğundan beri bilgisayarla ilgili bir insanım. Bu ilgiden kastım oyun oynamak değil bilgisayarın her yönüyle ilgiliydi. Ve çalışmak istediğim sektör kesinlikle yapay zeka, yazılım, bilgisayar sektörü. Fakat yönetici olarak, management kısmında. Yurt dışı odaklı olduğumu da belirtmek isterim. Bu yüzden bölüm tercihinde kararsız kaldım. Sizce hangi bölümü tercih etmeliyim?

Son Düzenleme: Kolarnet ~ 04 Ağustos 2021 00:07 Neden:
seto__
04-08-2021, 13:12   |  #2  
seto__ avatarı
Yönetici
Teşekkür Sayısı: 41
869 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

Management kısmı için endüstri mühendisliği uygun olabilir. Endüstri mühendisi bir arkadaşım şu an yapay zeka ve machine learning üstüne eğitimlere katılıyor ama bir elektrik elektronik, bilgisayar mühendisliği okuyan arkadaşlarım kadar yetkinliği yok henüz.

Yapay zeka, yazılım gibi alanlar için bilgisayar mühendisliği daha iyi gibi. Hangi bölümü bitirsen de direkt yüksek management pozisyonlarına geçemezsin zaten. Bilgisayar mühendisliği bitirdikten sonra staj ve kariyer tercihlerini ve hatta belki yüksek lisansını yönetim üstüne yaparak kendini bunun için hazırlayabilirsin.

Ancak böyle şeylerde son tercih hep kişinin kendine kalmış. İyi şanslar dilerim.

seto__ bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
ekgzl
05-08-2021, 00:44   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2021

Selamlar benimde 41000 civarı sıralamam var ve bende aynı şekilde yazılım bilgisayar ve endüstri bölümleri arasında gidip geliyorum bana özelden mesaj atar mısın birbirimize elbet yardımımız dokunur