bilgısayar radyosyon yayarmı

HPQ-User
13-01-2009, 00:44   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

krokodil sormuş:
bılgısayar radyosyonu ınsan için tehlıkelımıdır.fare ınsana elektrık akımı yüklermi

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Diğer
Sistem Özellikleri:
masa veye laptop

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)

Kaptanos
13-01-2009, 00:56   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,349 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2007

Bilgisayar radrasyonu insana zarar vermeyecek kadar azdır.
Fare insana elektirik yüklemez.

_cypher_
13-01-2009, 00:57   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,389 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009
HPQ-User
krokodil sormuş:
bılgısayar radyosyonu ınsan için tehlıkelımıdır.fare ınsana elektrık akımı yüklermi

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Diğer
Sistem Özellikleri:
masa veye laptop

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)

her elektrık kullanan alet gibi bilgisayarda radyasyon yayar ve icindeki transistor sayısının fazlalıından duzeyi dier aletlerden biraz fazladır ama farenin insana elektirk akımı yuklemez yukluse bisz nie dokunalımBeğendimBeğendim

Banned
13-01-2009, 01:57   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

X ışınları, kızılötesi ışınlar,görünen ışık, morötesi ışınlar, kısa ve uzun radyo dalgaları hepsi ışındır ve az yada çok radyasyondur.  Zarar boyutları dalga boyları ile alakalıdır. Dalga boyu ne kadar küçülürse zararlılığı o derece artar. Örrneğin görünen ışığın dalga boyu 6000 angreston, x ışınınki ise 1 angrestondur. Sonuç tüm ışınlar gereğinden fazla maruz kalındığı sürece zararlıdır. Güneşte fazla kalıp güneş yanığı olması gibi. Gün ışığının dalga boyu geniş bu nedenle girginliği azdır ve sadece dış kısmımızı yakar, x ışını ise çok daha girgindir aynı müddet x ışınına maruz kalsak iç-dış her tarafı yakar.  Sonuç olarak ışık kaynaklarına elekromanyetik cihazlara ne kadar uzak durursak o derece korunmuş oluruz. Tüm dalgaboyundaki ışınların az yada çok zararı vardır. Buna cep telefonu ve vericileride dahil. Zararlarını gerçekten itiraf etselerdi ceptelefonu ve vericileri yasaklanırdı.


Verdiğim küçük bilgiden sonra sorunuza gelecek olursak. Bilgisayar monitörleri özellikle yakın kullanım gerektirdiğinden oldukça fazla zararlıdır. Özellikle CRT monitörler çok daha zararlıdır, çünkü  x ışını tüpleri ile aynı perensipte çalışırlar ve bize doğru direk yüksek yoğunlukta ışın demeti yönlendirilir. İstediğimiz miktarda görünen ışın oluşana kadar hiçte istemeyeceğimiz miktarlarda zararlı radyoaktif ışınlar oluşur ve buna maruz kalırız. Monitörlerde kurşun katkılı koruyucu cam kullanılmasıda bu sebebledir. Özellike crt mönitör ve tv.leri kullanmaktan kaçınmanızı öneririm. Ayrıca hiçbir zaman ekranlarınızın parlaklık ve kontras ayarlarını gereğinden fazla yüksek tutmayın. Ne kadar az o kadar iyidir.

Fare sorunuza gelince 3 volt elektrikle çalışır ve değil size zarar vermek dokunduğunuzda voltajı  hissedemezsiniz.