Bilgisayar Toplarken İşlemci ve Ram Seçimi

Avantaj Bilişim
01-01-2018, 13:20   |  #1  
Avantaj Bilişim avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2017

Merhaba

Bu konumuzda sizlere bilgisayar toplarken hangi marka işlemci kaçıncı nesil işlemci kullanmalıyız yeterli bellek ne kadar olmalı bu unsurları anlatmaya çalışacağız. Öncelikle topladığımız yada satın aldığımız bilgisayarı hangi alanda kullanacağız onu 2 bölüme ayırarak çözüm yolumuzu kısaltalım. İlk olarak kullanacağımız alan oyun bilgisayarı olsun. İkinci Kullanacağımız alan ise ofis bilgisayarı olarak adlandıralım.

Oyun bilgisayarı toplarken aldığımız işlemcinin nesil özelliği tabi ki biraz daha üstün olabilir. Ancak işlemcimiz ne kadar yüksek nesil olursa olsun ram ve ekran kartımızın yüksek olmaması hiçbir şeyi ifade etmeyecektir. Bu yüzden günümüzde popüler olarak adlandırdığımız oyunlarda ve ileriye dönük düşündüğümüzde minimum 8 GB ram kullanılmalı bence daha üzeride olabilir çünkü önümüzdeki senelerde araştırma gerçekleştirdiğimizde daha fazla ram isteyen, üstün grafik kartları gerektiren sistemler ön plana çıkartılacaktır. 

Oyun bilgisayarlarında işlemci seçiminde maliyet düşürmek istiyorsanız tabi ki belleğin boyutuna göre nesil olarak daha alt seviye bir işlemci tercih edilebilir. Bu sizin oyun performansınızı etkilemez. Ancak FPS yüksek gözükse bile oyunda takılmalar yaşayabilirsiniz. Takılmaların önüne geçmek isterseniz oynadığınız ve vakit geçirdiğiniz oyunun önerilen sistem gereksinimlerine göre hareket edebilirsiniz.

Şimdi ise gelelim marka tercihine... Yıllardır aslında bu konuyu sık sık insanları tartışırken yada bu şekilde forumlarda açılan konularda görebilirsiniz. Genellikle Amd oyunlarda daha iyi diyen kısım ve ne olursa olsun İntel daha iyidir diyen kesim. Biz kendi ürünlerimizde de aslında iki işlemci markasını da kullanıyoruz bu dengelemeyi konumuzun başında bahsettiğimiz gibi nesillere göre ram ve grafik kartını yani ekran kartını dengeleyerek seçimimizi gerçekleştiriyoruz. Tabi ki bu seçimlerde müşterilerimizin bütçelerini de göz önünde bulunduruyoruz. Yazımızın sonunda belirttiğimiz kısımlara tıklayarak bu ürünlere ulaşabilirsiniz. Ama bizce son çıkan nesillerde maliyet ve performans bakımından biraz daha oyun bilgisayarlarında önde gözükmektedir.

Gelelim ikinci olarak belirttiğimiz ofis bilgisayarlarında tercih edebileceğimiz ram ve işlemci bilgisine. Öncelikle ofiste bilgisayarların ne amaçla kullanılacağı tabi ki önemlidir. Örneğin ofiste sadece makale yazmak ve internet üzerinden yükleme gerçekleştiren kullanıcılar için 4GB RAM ve i3 işlemcilerin 3. nesillerinden yukarısı yeterlidir bu statü aynı şekilde muhasebe işlerine bakan kullanıcılar içinde geçerli kılınabilir. Ancak ofiste grafiker olarak çalışan yani daha çok render işlemi gerçekleştiren aynı zamanda PS gibi programları aktif olarak kullanan çalışanlar için tabi ki minimum 8 GB ram ve İ5 işlemci kullanılmalıdır. Bunun sebebi ise ram ve işlemciyi ne kadar yükseltirseniz bilgisayarın performansı o kadar artacak ve çalışanınız da sıkıntı yaşamadan o derecede iyi bir hizmet verecektir.

Sizlere bilgilerimizi çok fazla ayrıntıya girmeden alnatmaya çalıştık. Yazımızda belirttiğimiz oyun bilgisayarlarını incelemek için buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Müşterilerimizin bizlerden tercih ettiği ofis bilgisayarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz. Her zaman olduğu gibi değerli yorumlarınızı ve düşüncelerinizi bizlere iletebilirsiniz.