Bilgisayar topluyorum yardım edermisiniz

Mert Yıldırıım
09-07-2017, 12:59   |  #1  
Mert Yıldırıım avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2017

Arkadaşlar sistemparçalarından ve özelliklerinden çok anlamıyorum bir kaç arkadaşımın önerisiyle ve kendim bir kaç parçayı topladım bütün parçaları Vatandan almak istiyorum.3500 TL limitim var 5 parça topladım şuana kadar.Bir arkadaşım dar boğaz yapabilir dedi hiç analmıyorum ondanda bakarmısınız darboğaz yaparmı ve önerdiğiniz bir parça varmı.son olarakta tam bilgisayarı toplanmış hale getirmem için hangi parçaları eklemem lazım daha kasa monitör dahil.

White-Fox
09-07-2017, 19:37   |  #2  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 155
1,104 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

ana kartı kaliteli birşey al,intel işlemciden şaşma.harddisk için de Ucuz ssd beş para etmez o işlere de hiç girme bence.Ayrıca alacağın parçaların anakartla uyumunu kontrol et bunları besleyecek güçte birde power alacaksın.

DiamondMines
09-07-2017, 23:31   |  #3  
DiamondMines avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 988
10,394 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

lıntı="Mert Yıldırıım;K320932"]
Arkadaşlar sistemparçalarından ve özelliklerinden çok anlamıyorum bir kaç arkadaşımın önerisiyle ve kendim bir kaç parçayı topladım bütün parçaları Vatandan almak istiyorum.3500 TL limitim var 5 parça topladım şuana kadar.Bir arkadaşım dar boğaz yapabilir dedi hiç analmıyorum ondanda bakarmısınız darboğaz yaparmı ve önerdiğiniz bir parça varmı.son olarakta tam bilgisayarı toplanmış hale getirmem için hangi parçaları eklemem lazım daha kasa monitör dahil.

 

Gayet başarılı bir sistem güzel olmuş. Kasa ve güç kaynağını ne düşünüyorsun? Elinde sabit disk var mı?

Son Düzenleme: DiamondMines ~ 09 Temmuz 2017 23:33
Mert Yıldırıım
10-07-2017, 11:22   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2017

işte o diğer parçalar hakkında hiç bir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim.

zombi
10-07-2017, 23:32   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 106
1,026 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

monitörünü bilmiyorumv da. genel olarak giriş orta seviye ekran kartlarından koşarak kaç. 2 kere biri ob olmak üzere giriş seviyesi ekran kartına katlandım. daha kapıdan sokmam. anca anakart denemelik kullanırım:D ramin ise ben kingstonlara karşı geçmişten bir tırsıyorum. aslında ramin markasından çok çipleri önemli ama yeni sistemlerde soğutuculu oluyor. sök tak bin türlü dert. mağazada da adam açıp baktırmıyor soğutucu içini :D ama tek ram 8 gb güzel bir boyut. zaten şu anda 8 gb yeterli ama seneye yetmeyebilir. onda da aynından birini bulup kardeş eder dual yaparsın.

ryzen işlemci daha hiç elime gelmedi. deneyemedim. ama anladığım kadarı ile fpu ve çekirdek başarımlarını düzeltmişler. fiyat da güzel. bu fiyata 3 ay önce fx alamazdın:D

anakart oyun için kullanılacaksa mini atx tavsiye etmiyorum. özellikle hızaşırtırım diyorsan sakın ha. çünkü orta boy anakartlarda yer sığsın diye port sayısından kaçıyorlar bu da yetmezmiş gibi bir de üstüne anakartın cpu besleme ünitesini çok sıkıştırıyorlar. sonra çok sorun oluyor. bende daha önce mini bir anakart vardı. işlemciyi kavurduğu yetmezmiş gibi besleyemezdi. işlemci kör topal giderdi. anakartı değiştirince işlemci fişeklendi ama bir kere darbeyi aldı:S

asıl merak ettiğim soğutma ne düşünüyorsun. böyle bir sistemi fanlara emanet etmeyi düşünmüyorsun değil mi?

ha bir de ryzenden kuşkun olmasın. aynı fiyatta intelde anca i3 bulursun. onun da ne tek çekirdekte ne çok çekirdekte ryzenlerin yanına gelmesi imkanı yok :D yüksek işlemciler de de i serisi 2013 öncesi oyunlarda öne geçer. sonrası oyunlar çok çekirdeği kullanıyor. gta gibi açık dünya oyunları zaten 8 çekirdek bile kullanabiliyor.