Bilgisayar-Yazılım Mühendisliği Okumak ?

Talha Aydın
14-07-2017, 23:49   |  #1  
Talha Aydın avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2017

Bilgisayarı sadece günlük işler oyun oynamak -video izlemek - İnternet de makale yazı okumak için kullanıyorum yani yazılım hakkında bir bilgim yok. Bunlar olmadan Yazılım Mühendisliği okuyabilir miyim ? Uğraşırsam tabi ben bölümde ne öğretildiğini bilmiyorum tercihim okuyan ve ya bitirmiş birinden cevap alabilir miyim yazılım bilmeden bölümü okuyup bitirebilir miyim ?

White-Fox
15-07-2017, 10:53   |  #2  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 155
1,104 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

1-Yazılım/bilgisayar mühendisliği okumak için önceden birşeyler bilmenize gerek yok.

2-Okul bilgileri ile yetinecekseniz bu iş olmaz.Üniversiteden beklentinizi yükseltmeyin çok büyük bir ihtimal yüzeysel bilgilere sahip olan hocalarla karşılaşırsınız adamın ne iş hayatı tecrübesi var ne başka birşey kim getirip koymuş oraya onu şaşarsın veritabanı dediğini msaccess onuda sana 3. sınıfta öğretmeye kalkarlar onuda öğretirken sql injection gibi açıklar bıraktırarak öğretirler , benim gibi çok asabi biri isen sende her gün küfürü basarsın :)

Peki ne yapmalısın?Derslerine güzelce çalışmalısın ygs-lys konularına sınava odaklanmalısın başka birşeyle uğraşma bile.Bilgisayar mühendisliği için konuşursam yani bahsedilecek çok konu var ancak çok hızlı gelişen değişen bir sektör yani birşeyleri öğrenip sonra yatarım yok sürekli yeni şeyleri öğrenmek zorundasın ,örnek bulut veritabanları bak şurda kaç sene oldu android peydah oldu UWP çıktı daha iki sene oluyor.Durum böyle , ha bu mesleği istiyormusun seviyormusun ozaman zorlukların bir anlamı yok hocam bak adam 50 yıl su sızdırmaz musluk buldu şimdi milyoner baksan zamanında muslukçu der geçersin işini seven o işte iyi olur.Senin bu işi sevip sevmediğini bilmen lazım.